Weg ermee van Dennis Storm

weg ermee coverEr viel een boek over minimalistisch leven in mijn digitale brievenbus. Weer een “opruim-boek” dacht ik… Maar ik dacht weer te snel, dit boek gaat verder dan alleen maar opruimen, want opruimen is -volgens dit boek- enkel spullen verplaatsen. Minimalisme is spullen uit je huis bannen…

De reden dat ik dit boek nieuwsgierig doorbladerde kwam door de auteur: Dennis Storm. Die kende ik nog van de televisie. Van Proefkonijnen bijvoorbeeld. Ik was wel benieuwd wat hij mij kon vertellen over minimalisme.

Uitpuilende kasten en rommelkamers
Volgens dit boek zijn we nogal doorgeslagen met consumeren. Sommige mensen kopen zo veel spullen dat ze zelfs een aparte rommelkamer in huis moeten creëren. Als ze zo’n kamer niet hebben, dan zitten de kasten overvol en zo niet, dan is er vast nog wel een rommellade ergens in het huis te vinden.

Ik zal er geen geheim van maken, ik heb ook volle kasten, een rommellade en een zolder. Overal staan en liggen spullen en inderdaad, als ik spullen opruim, dan verplaats ik ze vaak naar zolder. Dennis Storm vroeg zich af of we al deze spullen wel nodig hebben?

Luchtige stijl
In een luchtige en herkenbare stijl schrijft hij over zijn weg in de wereld van het minimalistisch leven. Dat gaat niet alleen over ‘ontspullen’. Ook over idealisme, dromen, wonen en hobby’s. Daarnaast stelt hij kritische vragen over ons gedrag. Kunnen we bijvoorbeeld nog wel eens gewoon ‘niks’ doen? Bezitten wij smartphones, of zijn wij ondertussen bezit geworden van de smartphone? Daarbij deelt hij (Engelse) quotes waarbij je aangezet wordt tot doordenken.

Dennis Storm zit vol van zijn minimalistische manier van leven. Wel valt mij op dat hij zichzelf vaak en graag herhaalt. Over de consumptiemaatschappij en hoe de verkoopwereld in elkaar zit. Hoe je daar als consument intrapt. Dat is een terugkerend patroon in het boek en voelt op een gegeven moment aan als herhaling. Het wordt de eerste keer al helder overgebracht, dus als lezer snap je het, die herhaling hoefde dus niet.

In de praktijk
Ja, mijn kledingkast moest er aan geloven! Met de wijsheden uit dit boek ging ik aan de slag. Ik was streng. Afgelopen winter niet gedragen? Weg ermee! Twijfelgevallen? Weg ermee! Resultaat: een minder volle kledingkast, met alleen de kleding er in die ik graag draag. De kleding die ik wegdeed, ging ook echt het huis uit!

‘Weg ermee’ is een helder boek over minimalisme. Ik was het niet met alles eens en soms vond ik de auteur wat drammerig, maar ik heb ook weer nieuwe dingen geleerd! Én ik ben een opgeruimde kast rijker 😉

 


Reageer op: Weg ermee van Dennis Storm

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten