26 april 2013

Boekverfilming: De dolle tweeling

de dolle tweeling film

Als kind las ik graag de kostschool-serie over De dolle tweeling van Enid Blyton. Een serie die zich afspeelde op een ouderwetse en strenge Engelse kostschool voor meisjes. Ik denk dat ik deze serie wel tig keer heb verslonden over de tweeling Pat en Ann O’Sullivan. Net als de Pitty-serie trouwens. Er is ook een verfilming: een Duitse verfilming, met nasynchronisatie…

Maar ik was er nooit aan toegekomen om deze film kijken. Totdat deze film laatst op televisie kwam en ik dacht: waarom niet…? Nou, ik kan nu genoeg redenen opnoemen waarom eigenlijk niet…

Ik vind het helemaal geen verfilming van de gelijknamige serie. Een paar kleine dingen komen wel overeen, maar verder heb ik zeer weinig van de serie terug gezien in de film. Zo speelt deze film zich af in de moderne tijd van nu. Het komt allemaal wat hysterisch over, maar dat kan ook liggen aan de nasynchronisatie. Verder vond ik juist die Engelse sfeer uit de boekjes zijn charme hebben en die sfeer kwam helaas niet terug in de verfilming.

Het is een leuke film voor de kinderen, gewoon lekker voor de woensdagmiddag. Maar als je deze verfilming wilt zien in de hoop dat het overeen komt met de sfeer van de serie zelf, dan zul je toch wel teleurstelling voelen. Hieronder de trailer voor een indruk…

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: