1 juli 2022

Boekverfilming: Ik wist het

Vandaag heb ik een filmrecensie! Ik keek via Pathé Thuis naar ‘Ik wist het’. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Chantal van Gastel.

Dertiger Mia is eigenzinnig, ze volgt haar intuïtie en ze heeft vaak voorspellende dromen. Ze besluit spontaan een bloemenwinkel te openen en is vastbesloten om hier een succes van te maken! Mia droomt ook van een specifieke man in haar leven en niet lang daarna verschijnt hij ook op haar pad. Maar hij is niet de enige voor wie Mia vlinders krijgt…

Moordend tempo

De decors zijn prachtig in deze film! Het is net zo knus zoals in het boek van Chantal van Gastel. Het leuke winkeltje, de tostitruck van Feo en de altijd vrolijke collega Viola gespeeld door Loes Luca. Mia voelt alles goed aan en ze weet precies welke bloemen bij wie passen. Er vrijwel elke middag geluncht met de tosti’s van Feo. Mia leert daarnaast ook de rustige Axel kennen. Hij helpt haar met het promoten van haar bloemenwinkeltje. Axel is erg leuk, maar over Feo heeft Mia gedroomd en hij is ook erg leuk… En haar dromen vertellen altijd precies wat er gaat gebeuren, toch?

In een moordend tempo wordt alles behandeld in deze film. Er is geen tijd om adem te halen, of om een scène te laten bezinken, we gaan gelijk door naar het volgende moment. Hierdoor blijven de personages erg oppervlakkig en worden het karikaturen. Ook de dialogen komen niet op gang omdat er zo snel geschakeld wordt. Daarnaast bevat de film ook wat foutjes. Zo wordt Axel ineens Alex genoemd. En het valt me ook op dat de doosjes waar de tosti’s in geserveerd worden vrijwel altijd leeg zijn…

Gelukkig is daar Loes Luca

Loes Luca draagt de film. Het is altijd leuk om haar te zien, ze is vrolijk en kleurrijk en ze past echt in haar rol van bloemist! Sigrid ten Napel vind ik iets te onzeker in haar rol. Het lijkt alsof ze maar één gezichtsuitdrukking kan tonen (breed lachend) en echt leuke dialogen krijgt ze niet vanwege het snelle tempo van de film.

De film is niet vervelend om te kijken. Hij kijkt gemakkelijk weg, dat kan heel fijn na een drukke en beladen dag. Ik vond echter de ‘Zwaar verliefd’ verfilmingen veel leuker en beter uitgewerkt!

Leuk detail: schrijfster Chantal van Gastel figureert in deze film.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: