7 oktober 2012

Boekverfilming: Voor ik doodga

voor ik doodga filmposter

Jaren geleden las ik het boek: Voor ik doodga van Jenny Downham. Ik was toen niet zo geraakt door het boek, dat kwam mede door de schrijfstijl. Maar het boek bleek verfilmd te zijn onder de titel Now is good en in Nederland draait de film nu ook, heel simpel onder de Nederlandse titel: Voor ik doodga.

Even in het kort. Tessa is een tiener en ongeneeslijk ziek. Ze maakt een lijst met wensen die ze graag af wil werken voordat ze doodgaat. De wensen variƫren van sex hebben tot de wet overtreden tot een dag lang overal ja op zeggen.

De film vond ik mooier en indrukwekkender dan het boek! Dat komt niet vaak voor, maar de film brengt de emoties net wat mooier over. Tessa wordt gespeeld door Dakota Fanning en zij had iets weg van een jonge Kate Winslet. Ze speelt haar rol heel goed en overtuigend. De film is in de eerste helft helemaal niet zielig of treurig, maar zit juist vol levenskracht.

In de tweede helft krijgt de ziekte de overhand en wordt het langzaam een gevecht voor Tessa. Toch blijft ze sterk en wil ze nog steeds haar wensen afwerken en zoveel mogelijk momenten toevoegen aan haar leven. De tweede helft vond ik wel aangrijpend, juist vanwege die levenskracht van Tessa. De verfilming vond ik echt de moeite waard en ik wil de film zeker nogmaals bekijken.

Om jullie de sfeer van de film te laten proeven heb ik de trailer hieronder geplaatst

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: