Boekverfilming: Voor ik doodga

now is good movieJaren geleden las ik het boek: Voor ik doodga van Jenny Downham. Ik was toen niet zo geraakt door het boek, dat kwam mede door de schrijfstijl. Maar het boek bleek verfilmd te zijn onder de titel Now is good en in Nederland draait de film nu ook, heel simpel onder de Nederlandse titel: Voor ik doodga.

Even in het kort. Tessa is een tiener en ongeneeslijk ziek. Ze maakt een lijst met wensen die ze graag af wil werken voordat ze doodgaat. De wensen variëren van sex hebben tot de wet overtreden tot een dag lang overal ja op zeggen.

De film vond ik mooier en indrukwekkender dan het boek! Dat komt niet vaak voor, maar de film brengt de emoties net wat mooier over. Tessa wordt gespeeld door Dakota Fanning en zij had iets weg van een jonge Kate Winslet. Ze speelt haar rol heel goed en overtuigend. De film is in de eerste helft helemaal niet zielig of treurig, maar zit juist vol levenskracht.

In de tweede helft krijgt de ziekte de overhand en wordt het langzaam een gevecht voor Tessa. Toch blijft ze sterk en wil ze nog steeds haar wensen afwerken en zoveel mogelijk momenten toevoegen aan haar leven. De tweede helft vond ik wel aangrijpend, juist vanwege die levenskracht van Tessa. De verfilming vond ik echt de moeite waard en ik wil de film zeker nogmaals bekijken.

Om jullie de sfeer van de film te laten proeven heb ik de trailer hieronder geplaatst


4 reacties

 • 7 oktober, 2012 om 18:44
  Annelies zegt:

  Ik heb het boek ooit ook gelezen. Wist niet dat het verfilmd was. Wil ik zeker zien!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 7 oktober, 2012 om 18:47
  Leesdame zegt:

  Ja, het is een beetje vaag Annelies, want je zou verwachten dat de film Before I die heet, maar Now is good had ik nooit gelinkt aan het boek. Dus het is even verwarrend

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 8 oktober, 2012 om 08:51
  eenlettermeergraag zegt:

  Ik wil deze film eigenlijk ook wel zien. Ik vond het boek namelijk echt matig en ik kan ergens wel begrijpen dat een film over een onderwerp als deze beter tot z’n recht komt.

  Ikhartje(0) deze reactie

  eenlettermeergraag Beantwoorden

 • 8 oktober, 2012 om 16:48
  joanydvv @Craving Pages zegt:

  Ik wil deze film ook absoluut zien. Hij lijkt me erg aangrijpend.

  Ikhartje(0) deze reactie

  joanydvv @Craving Pages Beantwoorden

Reageer op: Boekverfilming: Voor ik doodga

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten