9 oktober 2012

Kinderspel van Marianne & Theo Hoogstraaten

kinderspel cover

Ik vond Kinderspel een venijnig spannende thriller.

Het verhaal begint heel kalm over het leven van tandarts Sylvia en haar dochtertje Charlène en het wel en wee in haar praktijk. Maar alles verandert als ze een patiënt over de vloer krijgt met een extreme tandartsenfobie en zelfs flauw valt in de behandelkamer. Sylvia besluit hem naar huis te brengen, maar Reinier, de patiënt blijft contact zoeken en kan het al snel erg goed vinden met Charlène. Maar er zit een addertje onder het gras: Reinier is namelijk niet zo aardig als hij lijkt, hij pakt Sylvia dan ook op haar zwakste plek: Charlène…

Van de een op andere dag zit Sylvia klem en vraagt ze zich af hoe ze in deze situatie terecht is gekomen. Reinier, die zo aardig en charismatisch overkwam… Hij blijkt een gevaarlijke terrorist te zijn. En dan is er nog Nick, hij heeft een kronkel in zijn hoofd en is geobsedeerd door de Breivik-affaire.

Kinderspel is spannend! Je weet al gauw welke kant het op zal gaan, maar niet waarom dit gebeurt. Het blijft ook lang gissen waarom juist het leven van Sylvia overhoop wordt gehaald. De twee auteurs (Marianne en Theo) hebben alles goed en integer beschreven. Geen overbodige informatie, maar wel essentiële informatie over activisme en terreur en zelfs de behandelingen in de tandartspraktijk zijn nauwkeurig omschreven. Al deze details maken van Kinderspel een realistische thriller!

Ik vond het heel fijn om weer eens een thriller te lezen die wat dieper gaat en op alle pagina’s de spanning laat voelen. Daarom ook 5 sterren!

6 reacties

 • 9 oktober, 2012 om 19:33
  Annelies zegt:

  Erg spannend!


  Annelies
  Beantwoorden

 • 9 oktober, 2012 om 21:43
  claar zegt:

  Ja, Leesdame, zo had ik het ook gelezen, ik had net zo met die terreurdaden, realistisch en actueel dat wel maar niet mijn ding om zo aan te treffen in thriller ,vond het allemaal te voorspelbaar, ik had het idee,oke, ik weet dat er iets gaat gebeuren ook wat alleen wanneer, ben geen fan van de tandarts dus dat stond mij niet aan, kortom niet mijn boek maar goed dat jij er wel van hebt genoten, hartelijke groet Claar


 • 10 oktober, 2012 om 14:11
  Girafje24 zegt:

  Ik heb dit boek mogen proeflezen en vond het een spannend boek, waarvan het tweede gedeelte (op zoek naar Charlène) in de auto mij wat te lang duurde. Wellicht is dit gedeelte nu aangepast, de uitgegeven versie moet ik nog lezen.
  In ieder geval, erg realistisch, spannend, informatief en goed in elkaar gezet!


  Girafje24
  Beantwoorden

 • 23 oktober, 2012 om 10:16
  Ranoe zegt:

  Ik heb het ook gelezen. Het was zeker een verrassend boek. Ik zag wel een klein foutje langskomen… Als je een brief post in Espel komt er geen poststempel met Espel erop te staan. Maar voor het verhaal moest het even. Andere boeken van dit schrijversduo zijn ook leuk om te lezen.


 • 24 oktober, 2012 om 14:35
  Leesdame zegt:

  Ja, dat viel mij ook op Ranoe, toen dacht ik nog: ‘Alle landelijke post gaat volgens mij gewoon naar Rotterdam?!’


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 27 oktober, 2012 om 22:02
  Ranoe zegt:

  Als je iets op de post doet in Espel komt er Zwolle op te staan. Toevallig woon ik in een dorp naast Espel vandaar dat ik dit weet.


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: