3 oktober 2012

Minoes van Annie M.G. Schmidt

Minoes cover

De Kinderboekenweek begint vandaag en ik koos voor het kinderboek: Minoes. En dit keer koos ik voor de luisterboek-versie.

Mijn eerste reactie: ik heb er van genoten! Het verhaal van Minoes is een beetje raar, een poes wordt een mens nadat ze gegeten heeft van een chemisch goedje uit de deoderantfabriek. Meneer Ellemeet is de directeur van die fabriek en ook nog eens de grootste weldoener van het stadje Killendoorn. Minoes klopt aan bij Tibbe. Tibbe is journalist, maar veel te verlegen en dreigt daardoor zijn baan voorgoed kwijt te raken.

Minoes kan met katten praten en via de katten kan ze aan allerlei nieuws komen. In ruil voor nieuws mag Minoes blijven logeren bij Tibbe. Maar Minoes is nog erg ‘kats’: ze slaapt in een doos, krabt mensen, is bang voor honden en klimt daardoor ook vaak in hoge bomen.

Minoes heb ik dus geluisterd, dat is best leuk, maar zelf lezen blijft leuker. Het normale boek heb ik ook. Daar heb ik af en toe doorheen gebladerd om mooie zinnen terug op te zoeken, vooral de leuke uitspraken van de andere kattenpersonages uit het verhaal zijn erg grappig. Ik zou bijna schrijven: leuk voor tussendoor. Maar dat doet het boek te kort. Minoes is een mooi kinderboek, tijdloos en eigenlijk gewoon leuk voor alle leeftijden!

2 reacties

 • 3 oktober, 2012 om 18:20
  Annelies

  De boeken van Annie M.G. Schmidt hoorden tot mijn lievelingsboeken als kind. Ik was superfan van Pluk! Ik ken nog altijd de personages uit dat boek. En ik koop nog altijd Jip en Janneke-spullen bij de Hema 😀 • 3 oktober, 2012 om 18:22
  Leesdame

  @Annelies
  Ik ook 🙂
  En ja, ik drink koffie uit een mok met Siep erop. Gekocht bij de Hema. Deze maand lees en bespreek ik nog een boek van Annie hoor 😉Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: