7 november 2022

Borrelbijbel van Ramon Brugman

Van 4 tot en met 13 november is het Kookboekenweek! Het leek me leuk om deze week wat kookboeken in de aandacht te zeten.

Ik ben fan van het programma BinnensteBuiten! Koekeloeren in andermans huis en tuin en in elke uitzending wordt een gerecht gemaakt. Mijn favoriete kok bij BinnensteBuiten is Ramon Brugman! Hij maakt heerlijke gerechten en meestal krijg ik meteen trek in het gerecht wat hij maakt. Hij maakt niet alleen gerechten, maar ook wel eens gebak en snacks. Hij is ook de schrijver van ‘Borrelbijbel’, met allerlei lekkers voor bij de borrel!

Van borrelbrood tot nacho’s

Het kookboek, bijna 500 pagina’s, is opgedeeld in handige hoofdstukken. Bijvoorbeeld frituursnacks, borrelbrood en dips, kaasplanken en charcuterie, vleesgerechten, vegavriendelijk, maar ook de o zo bekende chips en nacho’s komen voorbij. Lekker herkenbaar dus, al kun je daarnaast ook heel wat nieuwe en exotische hapjes vinden waar je misschien nog niet van gehoord hebt.

Het boek heeft mooie en smakelijke foto’s, de recepten zijn gemakkelijk na te maken. Alles wordt duidelijk en overzichtelijk uitgelegd. Ook geeft Ramon tussendoor handige adviezen. Zoals bij de spareribs, dat je ook aan de slager kunt vragen of hij de spareribs alvast schoon wilt maken. Vrijwel alle ingrediënten zijn bij de reguliere supermarkt verkrijgbaar, wel zo makkelijk!