9 november 2022

Toffe tosti’s van Leonie ter Veld

Van 4 tot en met 13 november is het Kookboekenweek! Het leek me leuk om deze week wat kookboeken in de aandacht te zeten.

Een van mijn favoriete lunchgerechten en tussendoortjes is dé tosti! Uiteraard de klassieker ham-kaas, maar ik vind het ook leuk om te variëren. Rauwe ham bijvoorbeeld met cheddar kaas, of de combinatie kaas, tomaat en ui. Af en toe bezoek ik ook wel eens een tostibar, waar ik een tosti kies met kruidenkaas, serranoham, rucola en pesto. Ik vind tosti’s het ultieme comfortfood! Je hebt ze zo gemaakt en je kan ze daarna lekker opeten op de bank voor de tv.

Tostikoningin

Leonie ter Veld wordt ook wel de tostikoningin genoemd. Ze is bekend van haar tostivideo’s op Youtube, waaronder de frikandel speciaal tosti! In dit boek deelt ze 55 toffe tostirecepten. Niet alleen hartige tosti’s, maar ook zoete varianten, zoals met vruchtenhagel, of oreo’s. In het boek staan hele mooie en grote foto’s en de uitleg is duidelijk en helder. Maar goed, wat kan er misgaan met een tosti? De tosti caprese is mijn favoriet uit dit boek.

‘Toffe tosti’s’ is al een wat ouder boek, maar het is nog steeds gewoon overal verkrijgbaar en laten we eerlijk zijn: tosti’s zijn gewoon tijdloos lekker!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: