10 januari 2012

Botsing van Ingrid Oonincx

botsing cover

Botsing is het eerste boek wat ik dit jaar heb gelezen en dat was ook gelijk een goed begin van mijn leesjaar!

Botsing begint met drie verschillende verhaallijnen.
Lisa, succesvolle zakenvrouw, moeder van drie kinderen, getrouwd en ze komt tijd te kort in haar leven. De jonge Anna, single, ambitieus, vakbekwaam en dol op mannen! En als laatste Ewoud, hij is werkeloos, gescheiden en mag zijn dochter niet zien. Op het oog lijken deze drie verschillende levens totaal niks met elkaar te maken te hebben, maar gaandeweg komt daar uiteraard verandering in.

In het begin leest Botsing niet als een thriller, Ingrid Oonincx begint rustig met het introduceren van drie personages en dat doet ze echter wel op boeiende wijze! Ik was ook totaal niet in de war bij het continue wisselen van perspectief en vaak is dat een valkuil voor veel auteurs als meerdere personages de hoofdrol spelen.

Steeds vroeg ik mezelf af wat deze drie mensen met elkaar in verbinding zou brengen en ik had de uiteindelijke ontknoping niet verwacht! Na de eerste helft veranderd Botsing in de thriller waar ik op zat te wachten. Ik las het met vaart uit en had een voldaan gevoel na het lezen van de laatste pagina.

Heerlijk, zo’n onvoorspelbare én spannende thriller!

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: