Bovenal bemin één Meester van Katarina H.

bovenal bemin een meester coverNa jaren las ik weer eens een boek met als thema BDSM. Ik knapte een beetje af na de 50 tinten hype. De meeste romans die daarna kwamen gingen vooral over rijke zakenmannen en/of de jetset-wereld, maar dit boek is -gelukkig- realistischer en ook wat meer ingetogen.

Katarina leidt een normaal en rustig leven. Ze werkt als docent godsdienst, heeft kinderen en is getrouwd. Maar Katarina verlangt naar een heftig seksleven. Via een chat komt ze in contact met Dominus. Hij weet haar gelijk te raken en dit resulteert in een langdurige en heftige sm-relatie die lustgericht is.

Katarina’s beweegredenen
Dominus wordt na de kennismaking in het boek M. genoemd. Net zoals vrijwel alle karakters in dit boek aangeduid worden met letters. M. is wispelturig en gebruikt graag vrouwen voor seksueel genot. Hij houdt van brute seks, onderwerpt zijn slavinnen aan zijn wil en daarnaast houdt hij van psychologische spelletjes. Zo date hij regelmatig met andere vrouwen en laat hij Katarina zelfs een andere vrouw voor hem zoeken. Dit zijn soms moeilijke opdrachten voor haar, waarbij vertrouwen en jaloezie hand in hand gaan. Maar de gehoorzaamheid en de onderwerping wint het altijd bij Katarina.

Dit aspect vind ik erg interessant beschreven. De schrijfster legt haar gevoelens goed uit en ze verklaart ook waarom ze bepaalde keuzes maakt. Ik begrijp de aantrekkingskracht naar M. toe en het ‘verslavende’ aspect aan het slavin zijn, maar ik vind haar soms ook erg naïef. Niet alles is makkelijk te begrijpen in dit boek. Zo verkiest ze bedrog boven eerlijkheid naar haar man toe. Dat vindt ze zelf ook niet goed, want later verantwoordt ze haar gedrag weer. Juist die verklaringen en haar gedachtegangen op zich vind ik het meest interessant aan het boek. Al denk ik ook dat dit lastig te begrijpen is als je ver van deze wereld af staat.

Ingetogen, op wat expliciete passages na
Ik vond de schrijfstijl ingetogen, de schrijfster beschrijft rustig haar verhaal, zonder haast. De gebeurtenissen in de sm-relatie zelf komen ook aan bod en dit is vooral gericht op lust. M. houdt nogal van ruige seks en gebruikt Katarina op seksueel gebied dan ook op alle mogelijke manieren. Dit wordt gedetailleerd beschreven. Het is misschien een ietwat andere beleving dan je verwacht bij een sm-relatie, maar ook dit is een manier van BDSM.

Daarnaast maakt Katarina ook nog afspraakjes met andere mannen en M. vindt dit nog goed ook. Maar geen van al die mannen kan tippen aan M. en daarom blijft ze terugkeren. Voor mij was dit soms een raadsel, want M. is niet echt een empathische en leuke man. Dit proces kan misschien herhalend overkomen tijdens het lezen, maar toch blijft Katarina boeiend in haar relaas vind ik.

‘Bovenal bemin één Meester’ is een boek met BDSM als thema en gebaseerd op het leven van de auteur zelf. Als je geïnteresseerd bent in deze wereld raad ik je dit boek aan.


Reageer op: Bovenal bemin één Meester van Katarina H.

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten