10 juni 2019

Breng me terug van B.A. Paris

‘Breng me terug’ is deze maand verkrijgbaar als Bookazine. Bij mij viel deze in de brievenbus en ik begon er gelijk hetzelfde weekend al in. De vorige thrillers van B.A. Paris las ik ook al, dus was wel nieuwsgierig!

Als Finn en Layla stoppen bij een benzinestation en Finn later terug bij hun auto komt, is Layla spoorloos verdwenen. Twaalf jaar later is Finn gelukkig met Ellen, ze zijn verloofd. Maar dan komt het verleden terug bovendrijven… Zo vinden ze overal Russische poppetjes en Finn ontvangt ineens creepy berichtjes. Leeft Layla nog? En wat is er nu werkelijk gebeurd twaalf jaar geleden?

Vlot geschreven, maar weinig spanning

B.A. Paris schrijft fijn, ze heeft een vlotte schrijfstijl en houdt de aandacht van de lezer goed vast. Hoewel het verhaal een creepy insteek heeft, voelde ik dat creepy gevoel niet onder mijn huid. Om eerlijk te zeggen ontvouwde de clou zich vanzelf tussen de regels.

Zowel Layla als Finn komen aan het woord. Finn blikt terug op de verdwijning en biecht aan de lezer op dat hij niet helemaal eerlijk is geweest over wat eraan voorafging. Layla komt ook aan het woord. Daarom kom je er al snel achter dat Layla er dus nog is en toekijkt.

De schrijfster heeft een verrassende wending op het eind in petto, maar dat was naast verrassend helaas ook wat ongeloofwaardig. Het lijkt me nogal stug dat niemand (voornamelijk Finn zelf) dit doorhad.

‘Breng me terug’ leest lekker, is beslist niet saai, maar ook niet superspannend.