Broer van Esther Gerritsen

broer coverEindelijk schreef een vrouwelijke auteur weer eens het boekenweekgeschenk! Ik heb altijd al eens kennis willen maken met de stijl van Esther Gerritsen, dus kocht ik het boek ‘De kleine miezerige god’ van deze schrijfster en ik kreeg ‘Broer’ als boekenweekgeschenk erbij. Een tas vol Esther dus!

Olivia werkt als financieel directeur bij een bedrijf waar het nogal bergafwaarts gaat. Net voor ze de vergadering in moet, belt haar broer Marcus. Ze schreeuwen tegen elkaar door de telefoon, waardoor we al gelijk weten hoe de verstandhouding is tussen broer en zus.

Marcus zegt dat zijn been niet meer behouden kan worden en hij naar de operatiekamer wordt gereden. Het raakt Olivia. Maar de familie Kyvon wacht op haar in de vergaderruimte. Olivia is meer van slag dan ze wil toegeven en zoekt onmiddellijk uit in welk ziekenhuis Marcus is opgenomen.

Olivia’s man Gerard is tandarts. Ze hebben samen twee zoons: Julius en Tom. Marcus is haar broer. Ze weet eigenlijk niets van hem en hij weet eigenlijk niets van haar. Maar als zijn been niet behouden kan worden, knapt er iets in Olivia. Zijn been… een been uit haar familie. Als zijn been wordt geamputeerd wordt er ook iets uit de broer en zus relatie geamputeerd. Marcus is emotioneel, heeft revalidatie nodig. Hij komt in het gezin van Olivia terecht en dat zet alles op zijn kop. Maar wie is nou eigenlijk de moeilijkste van de twee: Marcus, of toch Olivia?

Ten koste van haar baan wil ze toch Marcus helpen. Ondertussen kampt Gerard met een depressie en loopt rond met idee om een camper te kopen. Olivia vlucht van haar gezin, maar kan nergens echt haar draai nog vinden. Loslaten is wat ze moet doen… niet alleen zij, maar ook het bedrijf in exclusief serviesgoed waar ze financieel directeur is, zal misschien moeten leren loslaten.

De cover begreep ik na afloop een stuk beter. Gedekt voor twee…. Marcus komt op stel en sprong ineens in Olivia’s leven en bemoeit zich ook nog even met het reilen en zeilen. Gedekt voor twee… dat hoe dan ook Marcus haar broer is, van wie ze misschien wel meer houdt, dan ze eigenlijk besefte. Een gebroken bord, een imperfect bord… Zoals Marcus, waar zijn been van weggehaald is. Een bord met een vlijmscherp mes, scherp als de gedachtes van Olivia. Of het vlijmscherpe mes, wat iets definitief wegsnijdt. Maar omdat er gedekt is voor twee, laat de cover zien dat een familieband niet snel door te snijden is.

Ik lees zelden boekenweekgeschenken, eigenlijk nooit. Toch was ik benieuwd naar de stijl van Esther. Bij de boekhandel stelde de verkoopster mij gerust. Als je van Hanna Bervoets houdt, dan zal Esther Gerritsen je niet teleurstellen. Vol zin en goede moed begon ik aan ‘Broer’. Met flitsende dialogen zuigt Esther Gerritsen mij in het broer en zus verhaal. Een fijn en prettig leesbaar kort verhaal en mooie stof om over na te denken. Ik ben blij dat de boekenweek mij kennis liet maken met Esther Gerritsen!

 


3 reacties

Reageer op: Broer van Esther Gerritsen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten