Café Zon & Zee van Jenny Colgan

Café, zon & zee cover

Jenny Colgan spreekt haar lezers persoonlijk toe voordat ze begint aan ‘Café Zon & Zee’. Mijn haar zit leuk zegt ze. Toevallig heb ik dan ook net een nieuw model laten knippen haha.

Flora McKenzie woont in Londen, maar moet voor haar werk terug naar het eiland waar ze is opgegroeid: Mure. Daar aangekomen wordt ze geconfronteerd met haar drukke familie, recepten uit het verleden en nog altijd de ons kent ons sfeer van het eiland. Flora probeert haar werk te doen, maar alles krijgt een onverwachte wending als Flora een pop-uprestaurant aan de kust opent.

Op het eiland Mure

Het Schotse eiland Mure (fictief) is een prachtig eiland met een eindeloos strand en mooie rotspartijen. Jenny Colgan omschrijft dit zo goed, dat je niet kunt geloven dat het eiland speciaal verzonnen is voor deze serie. Flora is ooit bewust weggegaan van dit eiland, hier had ze zo haar redenen voor, later in het boek wordt ook duidelijk waarom. Voor haar werk moet ze nu terug. De vraag is of ze nu blijft, of later weer terug gaat naar Londen.

Ze behartigt een zaak voor de rijke Colton Rogers, hij wil niet dat er windmolenpark voor zijn hotel gebouwd wordt. Flora’s werkgever Joël komt zich ook hoogstpersoonlijk bemoeien met deze zaak op het eiland. Maar al gauw wordt duidelijk dat er een bepaalde chemie tussen Joël en Flora aanwezig is.

Knusse boeken

Flora kan erg goed koken, dit zit in de familie, want de meeste recepten haalt ze uit het kookschrift van haar overleden moeder. Maar broer Fintan blijkt ook zijn culinaire talenten te hebben en daardoor wekt hij de interesse van Colton Rogers. Op het eiland gebeurd ondertussen ook van alles, zo is er een traditioneel feest, er is een heftig noodweer en er spoelt een walvis aan. Verder is er ook veel roddel en achterklap.

De stijl van Jenny Colgan is knus, zoals eigenlijk al haar boeken. Je leert alle personages goed kennen en je bent echt op visite in hun leven. Wat me wel opvalt in haar boeken is de lange opbouw. Ook bij ‘Café Zon & Zee’ is dit het geval. Het duurt gewoon eventjes voordat het verhaal echt op gang komt.

Kenmerkend voor de stijl van Colgan is ook dat ze heel veel uitlegt en verklapt. Wat bijvoorbeeld de personages denken en wat ze hebben gedaan. Er valt wat dat betreft weinig te ontdekken, want het wordt allemaal op een presenteerblaadje aangeboden. Maar het leest heel lekker weg, dat in ieder geval wel!


3 reacties

Reageer op: Café Zon & Zee van Jenny Colgan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten