6 augustus 2021

De boeken van Saskia M.N. Oudshoorn

Schrijfster Saskia M.N. Oudshoorn zit niet stil als het om schrijven gaat en heeft al meerdere series op haar naam staan. Ze schrijft veel feelgood, maar ook cosy thrillers.

Bekende series als de “Milaan-serie” en de “Geluk-serie” zijn erg succesvol. Sommige series zijn exclusief voor Kobo en Saskia M.N. Oudshoorn werkte ook mee aan de ‘Huisgenoten-serie’, hierover later meer informatie. Hieronder staat een handig overzicht van al haar boeken. Ik zal deze blogpost continue bijwerken zodra er nieuwe titels verschijnen.

Geluk serie

Liv begint -met hulp van Matthew- een eigen patisserie. Deze serie zorgt ervoor dat je zelf ook zin krijgt om te bakken.

 1. Recept voor geluk (klik)
 2. Breekbaar geluk
 3. Grenzeloos geluk
 4. Eindeloos geluk (klik)
 5. Kerstgeluk (klik)


Liefde in Milaan serie

Anneloes is gek op de Italiaanse Gianluca. Hun liefde is alleen alles behalve makkelijk. Drie delen lang leef je met hun mee.

 1. Toeval bestaat niet
 2. Loes, Luca & Liz
 3. Casa dell Amore

Foodtruck Fiësta serie

Bettina besluit een sabbatical te nemen. Ze koopt een foodtruck en maakt hier een retro-ijswagen van.

 1. In de ijskast (klik)
 2. Een ijskoude klus
 3. Meisje met het ijsje

Funky foodtruck serie

Opgeknipt in drie delen. In deze serie (die ‘Foodtruck Fiësta opvolgt) volgen we Ramona Loekman die met tegenzin naar de universiteit gaat. In de weekenden staat ze met haar broer Sam op festivals met hun foodtruck ‘saté van Sam’. Ramona houdt het alleen vol op de universiteit omdat ze daar de knappe Timo ziet.

Foodtruck on fire

Dit is het laatste deel van de Foodtruck-serie. Het festivalseizoen is weer begonnen! Rowèn heeft een patatfoodtruck, terwijl zijn stoere broer Marnix aan de vegetarische foodtruck van de familie sleutelt voor de verkoop. Beiden hebben hun oog laten vallen op de Rotterdamse Sanne.

De huisgenoten serie

Saskia M.N. Oudshoorn is een van de vijf auteurs die meegewerkt heeft aan deze serie. Samen schreven ze onder de naam Emma Zomer en elke auteur nam een personage voor haar rekening. In de ‘Huisgenoten-serie’ draait het om vijf dames die nog altijd in een studentenhuis wonen, maar het stadium van studeren allang voorbij zijn.

 1. Een huis, vijf vrouwen (klik)
 2. Een huis, vijf dates
 3. Een huis, vijf gedachtes
 4. Een huis, vijf liefdes
 5. Een huis, vijf verhuizingen

Vastgelegd serie

Sacha werkt voor het tijdschrift Aimer dat, naast de artikelen die ze onder haar eigen naam schrijft, ook een column publiceert waarin ze anoniem verhalen over haar bijbaan als escort uit de doeken doet.

 1. Het hoogtepunt
 2. Het dieptepunt
 3. Het eindpunt

Wensenwinkel, kerstroman i.s.m. Chantal Claassen

Claire en Josie zijn beste vriendinnen en beginnen samen een wensenwinkel. Al snel stromen de wensen binnen en hebben ze handen tekort. Ze kunnen wel hulp gebruiken, liefst van een man… Soapster Jim misschien? Nieuwsgierig naar wat ik van dit boek vond? Klik dan hier om naar mijn leeservaring te gaan.

Kerststuk (novelle)

Twee gezinnen uit twee verschillende werelden tijdens kerst. Manon Vroegop voelt zich gevangen in haar leven met haar agressieve man Gert. Ze neemt een drastisch besluit net voor kerst. Voor Sven en Marije en hun dochtertje Sterre is kerst de mooiste periode van het jaar, maar dan worden ze getroffen door het noodlot.

Zomer met jou

Lerares Pleun van der Molen is recentelijk gescheiden. Deze zomervakantie gaat ze voor het eerst alleen de Friese meren op met haar zeilboot, De Zuidenwind. Ze heeft een nogal ongelukkige ‘aanvaring’ met Daniël Bouman, de vader van de achtjarige Floortje aan wie Pleun zeilles heeft gegeven.

Saskia’s thrillers

De thrillers van Saskia M.N. Oudshoorn zou je ook cosy thrillers kunnen noemen. Ze zijn niet alleen spannend, maar ook knus. Met ‘Zie je mij’ wist ze de finale van de schrijfwedstrijd van De Crime Compagnie te halen en op ‘Eenzame hoogte’ werd Vrouwenthriller van het jaar. Na een aantal feelgoodseries komt in 2022 weer een thriller van haar uit: ‘Los geslagen’.

Zie je mij en Op eenzame hoogte
Deze boeken gaan over personage Eva Groen. Zij ontmoet in het vliegtuig Stephen. Ze brengen een paar dagen met elkaar door, maar dan moet Eva terug naar huis en verliezen ze elkaar uit het oog. Maar uiteindelijk komen ze elkaar weer terug tegen, maar dan blijkt Stephen anders in elkaar zitten. ‘Op eenzame hoogte’ is een opvolger en speelt zich af tijdens de wintersport waar een heftig ongeluk centraal staat.

Dubbele agenda
Eline gaat met haar vriendinnen een weekend naar Antwerpen en in een hotelbar ontmoet ze Thierry en die weet van alles los te maken bij Eline. Haar man Stijn weet hier echter niets van. Dit is het begin van een sinister spel rondom het gezin van Eline en Stijn.

Los geslagen (2022)
Deze thriller komt pas uit in 2022. Ik heb begrepen dat er ook een klein rolletje in zit voor personage Eva Groen.

Saskia M.N. Oudshoorn heeft dus al erg veel titels op haar naam staan zoals je ziet! Hebben jullie al eens iets van haar gelezen, of ben je dat misschien nu van plan?

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: