3 maart 2022

Eindeloos geluk van Saskia M.N. Oudshoorn

‘Eindeloos geluk’ is het vierde deel in de ‘geluk-serie’. Het boek is ook los te lezen, maar op volgorde is natuurlijk het leukst!

In dit deel volgen we het pasgetrouwde stel Laurens en Kate. Als huwelijkscadeau kregen ze zes maanden huur van het pand naast Liv’s Lekkernijen. Laurens heeft altijd gedroomd van een eigen restaurant, maar hij ziet ook een hoop beren op de weg en hij wil het liefst zo onafhankelijk mogelijk zijn. Kate worstelt met een ander dilemma, ze kampt met een groot geheim en hoe langer ze dit voor zich houdt, hoe moeilijker het wordt.

Feelgood, maar ook een vleugje spanning

Het leven gaat niet altijd over rozen. Zo ook niet bij Laurens en Kate. Kate kampt nog met haar trauma van de overval. Laurens probeert een balans te vinden in zijn leven en is niet altijd open tegen Kate. Ondertussen wordt er veel samen gegeten en gedronken met de vrienden en familieleden, helpt Sara bij Liv’s Lekkernijen op kinderfeestjes en Kate krijgt de zenuwen als ze een groepje hangjongeren dagelijks in de straat ziet zitten.

In deze feelgood-roman zit ook een vleugje spanning en hier begint zelfs het boek mee. Toch voert de spanning niet de boventoon. De personages in ‘Eindeloos geluk’ kampen voornamelijk met dilemma’s in hun hoofd. Wat vertellen ze en wanneer? Hoe verwerk je heftige ervaringen uit het verleden? En hoe maak je van je huwelijk een succes als je het lastig vindt om open en eerlijk te zijn?

Fijne opbouw

Ik vond de opbouw erg prettig. Eerst lees je kort en krachtig de gebeurtenissen uit de vorige delen, zodat je weer helemaal bij bent als het verhaal begint. Maar ook als je de boeken uit de serie nog niet gelezen hebt, dan praat de auteur je snel bij zonder dat het verhaal vaart verliest. Al snel weet je weer wie wie is en welke verhouding de personages tot elkaar hebben.

Saskia M.N. Oudshoorn snijdt belangrijke en gevoelige thema’s aan. Ze worden ingetogen en realistisch omschreven. Na de eerste helft leest het boek als een trein, ik was erg nieuwsgierig naar de oplossingen en de verwikkelingen tussen Laurens en Kate. Uiteraard wordt er ook weer veel gekookt en -gelukkig- staan de recepten van deze gerechten achter in het boek. Handig als je ook arretjescake of citroentaart wilt maken!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: