Foodtruck fiësta trilogie van Saskia M.N. Oudshoorn

Vandaag bespreek ik de trilogie ‘Foodtruck fiësta’ van Saskia M.N. Oudshoorn. De trilogie bestaat uit: ‘In de ijskast’, ‘Een ijskoude klus’ en ‘Meisje met het ijsje’. Het zijn vrij korte verhalen en bij elkaar vormen ze een groot geheel.

Bertina (Tinus voor intimi) stopt tijdelijk met haar studie en droomt ervan om met een eigen foodtruck op festivals te staan. Ze vertelt het aan haar vader en zus Emily. Niet veel later koopt Tinus haar foodtruck, maar ze komt er niet ver mee. Ze heeft dringend hulp nodig als ze met pech onderweg staat. Haar ex Mats komt haar helpen.

Foodtruck fiasco?

De foodtruck mankeert van alles en al gauw wordt deze truck “Fiasco” genoemd. Om toch wat geld te verdienen in de tussentijd besluit Tinus te solliciteren bij een ijssalon en zo verdient ze niet alleen een zakcentje, maar kan ze gelijk wat kennis opdoen over hoe je vers schepijs maakt. Dat is namelijk haar einddoel: op een festival ijs verkopen.

In de ijssalon krijgt ze weer te maken met kakker Wouter-Jan, iemand uit haar schooltijd en ze vindt hem eigenlijk nog steeds niks. De gevoelens van Tinus dwalen steeds vaker af naar Mats, maar hij heeft duidelijk al een vriendin. Mats heeft aangeboden om de foodtruck op te knappen. De moeder van Mats is Maaike en zij heeft iets met de vader van Tinus. Tinus piekert veel, voelt zich af en toe onzeker, maar blijft vasthouden aan haar foodtruck droom.

Aan het werk in een ijssalon

De verhalen vormen bij elkaar een volledige roman. Het eerste deel is echt een opbouw en introductie van de personages en eindigt met een cliffhanger. In het tweede deel hoopte ik eindelijk een verhaallijn rondom een festival te ontdekken, maar dat was blijkbaar nog te vroeg. De foodtruck was nog niet klaar.

Tinus is een leuk personage, kookt graag, is handig met webdesign en social media, maar durft vooral haar dromen na te jagen! Ze is handig en eerlijk over wat ze denkt. Ze vond het bijvoorbeeld niet fijn dat haar moeder alleen naar India vertrok en haar vader gewoon achterliet.

Mats is garagehouder en onzeker. Hij heeft nog veel last van zijn verleden. Hij werd op school gepest, kwam in aanraking met de politie en zijn vader was onredelijk streng. Hij is de jeugdliefde van Tinus en dit wekt natuurlijk veel gevoelens op. Saskia M.N. Oudshoorn laat ze allebei aan het woord, zodat je ook in het hoofd van Mats kunt kijken.

En dan eindelijk het eerste festival

En dan mag Tinus eindelijk naar foodfestival en ijs verkopen. Ik had stiekem gehoopt op meer verhaallijn rondom festivals, maar er is er maar eentje en die komt pas heel laat in het derde deel. Uiteindelijk rond Saskia M.N. Oudshoorn alles af met een heldere epiloog.

Deze trilogie is luchtig, maar ook gevoelig. Het is een echt zomers verhaal en je krijgt ook weer zin om naar een foodfestival te gaan. Het handigst is het om de drie delen achter elkaar te lezen, omdat ze elkaar exact opvolgen.


Reageer op: Foodtruck fiësta trilogie van Saskia M.N. Oudshoorn

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten