2 september 2021

September 2021

De augustus feelgoodmaand is weer voorbij en ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat ik weer mezelf kan richten op andere genres. Het was leuk, maar nu heb ik weer zin in lugubere thrillers en schurende literaire romans 😉

Augustus was een drukke maand. We blikken vandaag even snel terug op wat ik las en we kijken vooruit naar mijn plannen voor september! Ik heb niet zo heel veel doelen/wensen voor deze maand, ik hoop voornamelijk op een goede nazomer en dan komt de rest wel goed. Ik voel me namelijk heerlijk in de buitenlucht met een lekker zonnetje!

Wat ik las in augustus

Dat was voornamelijk feelgood natuurlijk, maar wel iets minder dan voorgenomen, want ja, het leven loopt altijd anders dan verwacht. Je krijgt onverwacht visite, plannen vallen wel eens in duigen en soms heb je wel eens zo’n dag dat je geen zin in lezen hebt. Maar ik kom toch wel op een mooi lijstje boeken!

 1. Café Zon & Zee van Jenny Colgan (klik)
 2. De kleine theetuin in de duinen van Anne West (klik)
 3. Foodtruck Fiësta: in de ijskast van Saskia M.N. Oudshoorn
 4. Spion op stiletto’s van Chantal Claassen (klik)
 5. Foodtruck Fiësta: een ijskoude klus van Saskia M.N. Oudshoorn
 6. Een huis, vijf dates van Emma Zomer (klik)
 7. Een huis, vijf gedachten van Emma Zomer
 8. Een huis, vijf liefdes van Emma Zomer
 9. Melle in het kwadraat van Jackie van Laren
 10. Een dozijn gin & tonics, graag van Lisanne Stam
 11. Hoogspanning van Izzy van der Horst (klik)
 12. Reistijd, bedtijd, ijstijd van Marjolijn van Heemstra (klik)
 13. Foodtruck fiësta: meisje met het ijsje van Saskia M.N. Oudshoorn (klik)
 14. Schitterend lichaam van Agustina Bazterrica

Boek 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 13 las ik via Kobo Plus. Boek 4 en 14 kocht ik zelf. Boek 12 zat in mijn Das Mag ebookabonnement. En nummer 11 was een recensie-exemplaar. Best wel een rijtje boeken hé.

Het minst vond ik ‘De kleine theetuin in de duinen’ en het beste boek uit het rijtje vond ik ‘Schitterend lichaam’ van Agustina Bazterrica. Hiervan komt binnenkort een leeservaring op mijn blog en ik kan je zeggen: dit boek is geniaal! En niet alleen geniaal, het is ook erg gruwelijk!

Voor september

Ik heb voor september in ieder geval nog twee recensie-boeken klaarliggen. ‘Maanlicht’ van Marjet Maks. Dat is het vierde deel in de serie van ‘Naar het land van het lopend licht’. En ik heb een non fictie boek van Ambo | Anthos klaarstaan, maar daar hoor je volgende week vanzelf meer over.

Ik heb zelf ook een aantal boeken gekocht afgelopen tijd. ‘Het koetshuis’ van Karin Quint, ‘De zwemclub van Shelly Bay’ van Sophie Green en via Kobo Plus heb ik ‘Slaap maar zacht’ van Linda Jansma op mijn e-reader gezet.

Ook ben ik al eeuwen (nou ja, weken) bezig in het derde deel van Virgin River, niet omdat het saai is, maar omdat het mijn “bedboek” is en ik niet altijd zin of energie heb om nog te lezen voor het slapengaan. Toch wil ik het derde deel deze maand uitlezen.

Andere leesdoelen?

Ja, ik wil wat meer boeken lezen uit mijn Das Mag abonnement, die had ik een tijdje opgespaard, maar je weet hoe dat gaat, je komt er niet meer aan toe en ik lees samen met de Koboplussers op Goodreads ‘Schillers dubbelliefde’ van Mariska Overman deze maand.

En ik zou het fijn vinden als mijn Goodreads-challenge op schema ligt en dat is net niet het geval nu. Ik loop nog twee boeken achter. Het is geen must, maar het zou wel leuk zijn haha.

Hoe gaat het met jullie Goodreads-challenge?

5 reacties

 • 3 september, 2021 om 07:26
  Lalagè

  Wat leuk dat jullie ‘Schillers dubbelliefde’ gaan lezen! Ik was pas geleden in Jena en die plaats speelt een rol in dat boek, dus als jij het goed vindt dan moet ik ‘m ook lezen. • 6 september, 2021 om 16:38
  Annelies

  Wat een indrukwekkende lijst! De zwemclub van Shelly Bay lijkt me ook een heel mooi boek. Ik heb alleszins genoten van De leesclub aan het einde van de wereld. • 23 september, 2021 om 17:25
  zwartraafje

  Ondanks die ‘minder dan voorgenomen’ vind ik het wel een indrukwekkende lijst. Bij mij gaat het lezen nog steeds heel moeizaam dus ik doe even niet mee aan leesuitdagingen. Behalve die van Goodreads want dat is ondertussen een traditie geworden. Als ik me niet vergis zou ik nog 16 boeken moeten lezen om mijn doel daar te behalen.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: