September 2021

De augustus feelgoodmaand is weer voorbij en ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat ik weer mezelf kan richten op andere genres. Het was leuk, maar nu heb ik weer zin in lugubere thrillers en schurende literaire romans 😉

Augustus was een drukke maand. We blikken vandaag even snel terug op wat ik las en we kijken vooruit naar mijn plannen voor september! Ik heb niet zo heel veel doelen/wensen voor deze maand, ik hoop voornamelijk op een goede nazomer en dan komt de rest wel goed. Ik voel me namelijk heerlijk in de buitenlucht met een lekker zonnetje!

Wat ik las in augustus

Dat was voornamelijk feelgood natuurlijk, maar wel iets minder dan voorgenomen, want ja, het leven loopt altijd anders dan verwacht. Je krijgt onverwacht visite, plannen vallen wel eens in duigen en soms heb je wel eens zo’n dag dat je geen zin in lezen hebt. Maar ik kom toch wel op een mooi lijstje boeken!

 1. Café Zon & Zee van Jenny Colgan (klik)
 2. De kleine theetuin in de duinen van Anne West (klik)
 3. Foodtruck Fiësta: in de ijskast van Saskia M.N. Oudshoorn
 4. Spion op stiletto’s van Chantal Claassen (klik)
 5. Foodtruck Fiësta: een ijskoude klus van Saskia M.N. Oudshoorn
 6. Een huis, vijf dates van Emma Zomer (klik)
 7. Een huis, vijf gedachten van Emma Zomer
 8. Een huis, vijf liefdes van Emma Zomer
 9. Melle in het kwadraat van Jackie van Laren
 10. Een dozijn gin & tonics, graag van Lisanne Stam
 11. Hoogspanning van Izzy van der Horst (klik)
 12. Reistijd, bedtijd, ijstijd van Marjolijn van Heemstra (klik)
 13. Foodtruck fiësta: meisje met het ijsje van Saskia M.N. Oudshoorn (klik)
 14. Schitterend lichaam van Agustina Bazterrica

Boek 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 13 las ik via Kobo Plus. Boek 4 en 14 kocht ik zelf. Boek 12 zat in mijn Das Mag ebookabonnement. En nummer 11 was een recensie-exemplaar. Best wel een rijtje boeken hé.

Het minst vond ik ‘De kleine theetuin in de duinen’ en het beste boek uit het rijtje vond ik ‘Schitterend lichaam’ van Agustina Bazterrica. Hiervan komt binnenkort een leeservaring op mijn blog en ik kan je zeggen: dit boek is geniaal! En niet alleen geniaal, het is ook erg gruwelijk!

Voor september

Ik heb voor september in ieder geval nog twee recensie-boeken klaarliggen. ‘Maanlicht’ van Marjet Maks. Dat is het vierde deel in de serie van ‘Naar het land van het lopend licht’. En ik heb een non fictie boek van Ambo | Anthos klaarstaan, maar daar hoor je volgende week vanzelf meer over.

Ik heb zelf ook een aantal boeken gekocht afgelopen tijd. ‘Het koetshuis’ van Karin Quint, ‘De zwemclub van Shelly Bay’ van Sophie Green en via Kobo Plus heb ik ‘Slaap maar zacht’ van Linda Jansma op mijn e-reader gezet.

Ook ben ik al eeuwen (nou ja, weken) bezig in het derde deel van Virgin River, niet omdat het saai is, maar omdat het mijn “bedboek” is en ik niet altijd zin of energie heb om nog te lezen voor het slapengaan. Toch wil ik het derde deel deze maand uitlezen.

Andere leesdoelen?

Ja, ik wil wat meer boeken lezen uit mijn Das Mag abonnement, die had ik een tijdje opgespaard, maar je weet hoe dat gaat, je komt er niet meer aan toe en ik lees samen met de Koboplussers op Goodreads ‘Schillers dubbelliefde’ van Mariska Overman deze maand.

En ik zou het fijn vinden als mijn Goodreads-challenge op schema ligt en dat is net niet het geval nu. Ik loop nog twee boeken achter. Het is geen must, maar het zou wel leuk zijn haha.

Hoe gaat het met jullie Goodreads-challenge?


5 reacties

 • 3 september, 2021 om 07:26
  Lalagè zegt:

  Wat leuk dat jullie ‘Schillers dubbelliefde’ gaan lezen! Ik was pas geleden in Jena en die plaats speelt een rol in dat boek, dus als jij het goed vindt dan moet ik ‘m ook lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

 • 6 september, 2021 om 16:38
  Annelies zegt:

  Wat een indrukwekkende lijst! De zwemclub van Shelly Bay lijkt me ook een heel mooi boek. Ik heb alleszins genoten van De leesclub aan het einde van de wereld.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 6 september, 2021 om 18:07
   Leesdame zegt:

   De leesclub aan het einde van de wereld wil ik ook graag een keer lezen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 23 september, 2021 om 17:25
  zwartraafje zegt:

  Ondanks die ‘minder dan voorgenomen’ vind ik het wel een indrukwekkende lijst. Bij mij gaat het lezen nog steeds heel moeizaam dus ik doe even niet mee aan leesuitdagingen. Behalve die van Goodreads want dat is ondertussen een traditie geworden. Als ik me niet vergis zou ik nog 16 boeken moeten lezen om mijn doel daar te behalen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 23 september, 2021 om 20:47
   Leesdame zegt:

   Daar heb je nog wel even de tijd voor 🙂 het jaar is nog niet uit.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: September 2021

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten