16 augustus 2021

Eén huis, vijf dates van Emma Zomer

Hoewel ik na het eerste deel uit de ‘Huisgenoten-serie’ meteen verder wou gaan, kwam er iets tussen, waardoor deze serie bleef staan op de reader. Maar afgelopen weekend heb ik deze serie weer opgepakt!

In deel 2 volgen we wederom de levens van Esmée, Janne, Eva, Lydia en Charlot. In dit deel is er veel aandacht voor Esmée en haar hondje Sjakie, we volgen Eva op de universiteit en Janne probeert de heftige vechtpartij waar deel 1 mee eindigde te verwerken. Charlot krijgt op het tuincentrum te maken met een nieuwe baas en Lydia gaat nog een keer op date met Boris.

Allemaal op date

In dit deel krijgen alle huisgenoten te maken met daten. De vrouwen proberen hun gevoel te volgen, maar dit is niet altijd gemakkelijk. Esmée volgt haar hart en haalt een puppy uit het asiel, dit tot ergernis van haar huisgenoten, wat uiteraard voor wat lichte wrijving zorgt. Charlot neem haar losbandige zus Liz op sleeptouw en Janne ontmoet de vader van Thijs, de jongen die ze heeft geholpen en verdedigd bij de vechtpartij.

De huisgenoten zijn goed op haar elkaar ingespeeld en kunnen altijd bij elkaar terecht. Maar ook ergernis wordt uitgesproken en soms heeft iemand haar dag niet. Er wordt voor elkaar gekookt en er wordt ijs tevoorschijn gehaald bij emotionele momenten. Het zijn vijf toffe vriendinnen, die bij elkaar helemaal zichzelf kunnen zijn.

Mooi in elkaar verweven

Je merkt nergens dat vijf verschillende auteurs aan deze serie werken. Alles loopt mooi in elkaar over en de aandacht over de vijf hoofdpersonages is goed gedoseerd. Waar ik in deel 1 nog in het verhaal moest komen, was dit bij deel 2 niet nodig. Al meteen zat ik er helemaal in en ik vond het prettig dat het verhaal gelijk verder gaat met waar het eerste deel eindigde.

Mijn favoriete personage in deel 2 is Esmée en mijn favoriete verhaallijn is die van Janne. Toen ik deel 2 uit had, ben ik meteen gestart in deel 3.