Eén huis, vijf vrouwen van Emma Zomer

Achter Emma Zomer zitten maar liefst vijf auteurs! Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renée Olsthoorn en Saskia Oudshoorn schreven gezamenlijk deze serie over vijf vrouwen die samenwonen in één huis.

In een Utrechts studentenhuis wonen allang geen studenten meer, maar Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva vinden het ontzettend gezellig met elkaar onder één dak. Het boek opent met een barbecue in de tuin, maar dan ontdekken de meiden dat verpleegkundige Janne er nog niet is.

Het begin

Esmée is psychologe en nogal direct. Lydia wil carrière maken en wordt op haar werk door haar collega gekoppeld aan Boris, ze gaat met hem op date. Eva is de enige vrouw die nog studeert, maar dat doet ze vooral omdat ze studeren erg leuk vindt. Charlot werkt in een tuincentrum en is eind augustus al bezig met het aankleden van de kerstshows.

Het verhaal begint met de zomerbarbecue en je proeft hierdoor al meteen de zomerse sfeer in het boek. Dan volgt er een ietwat taai en verwarrend begin. Er zijn vijf vrouwen die je als lezer leert kennen en het duurde even voor ik wist wie wat deed en met wie ging. Uniek aan dit boek is dat elke auteur een personage voor haar rekening neemt. De schrijfstijlen vloeien mooi aan elkaar, dus je merkt daar vrijwel niets van.

Ineens wordt het meeslepend

Na de eerste hoofdstukken zat ik echt in het verhaal en leerde ik de vrouwen beter kennen en begon ik mee te leven met hun levens. Mijn favoriet is momenteel Charlot, ik vind het leuk om mee te kijken op haar werk in het tuincentrum. Maar de date van Lydia trok ook mijn aandacht en ik ben erg benieuwd of het wat wordt met Boris.

De gevoelige Janne kan ik wat minder goed peilen, bijzonder vind ik dat ze naast haar werk als verpleegkundige aan kickboksen doet en zelfs nadenkt over een wedstrijd. Het minst heb ik momenteel met Esmée en Eva, maar dat kan uiteraard nog veranderen in de opvolgende delen.

Halverwege merkte ik tijdens het lezen dat ik echt in het verhaal zat en werd het meeslepend. Als de vrouwen een avondje gaan stappen komen ze ineens in een gevaarlijke en nare situatie terecht. Na een korte, maar treffende afwikkeling wordt het eerste deel afgerond. De vijf auteurs hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik onmiddellijk het tweede deel opzocht in Kobo Plus.

Huisgenotenserie op volgorde

De ‘Huisgenotenserie’ bestaat uit vijf delen. Je kan de serie digitaal lezen, of beluisteren via Storytel. Er zijn trouwens niet alleen vijf auteurs, maar ook vijf voorlezers: Liss Walravens, Simone Breukink, Barbara Sloesen, Stephanie Julien en Vajen van den Bosch.

Hieronder staat de juiste volgorde van deze serie:

  1. Eén huis, vijf vrouwen
  2. Eén huis, vijf dates
  3. Eén huis, vijf gedachtes
  4. Eén huis, vijf liefdes
  5. Eén huis, vijf verhuizingen

Reageer op: Eén huis, vijf vrouwen van Emma Zomer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten