Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis

Ik was eigenlijk op zoek naar wat anders in Kobo Plus, maar toen kwam ik dit boek tegen bij de suggesties en de omschrijving sprak mij aan, dus besloot ik die middag ‘Clownsnacht’ te lezen.

Fara gaat een avond oppassen in het grote landhuis van huisarts Zuiderduin. Hij en zijn vrouw gaan een avondje weg en Fara blijft bij Marnix en Suzie. Ze vermaken zich prima met pizza en schminken. De kinderen zijn lief, maar eenmaal in bed wordt het onrustig in het huis. De stroom valt uit, Suzie is bang en Fara heeft steeds het gevoel dat iemand naar haar kijkt…

Een donker landhuis

Het landhuis van de familie Zuiderduin is donker en kraakt aan alle kanten, ook valt regelmatig de stroom uit, die dan vervolgens in de donkere kelder weer aangezet moet worden. Nadat de kinderen in bed liggen begint het ongemak pas echt.

Centraal staan clowns in dit boek en urban legends. Zoals de spin die eitjes onder je huid legt. Een ‘gezellige’ zijlijn aan het begin van het verhaal, maar de toon is hiermee al wel gezet. In het voorwoord daagt de auteur de lezer uit het boek juist voor het slapengaan te lezen, want ‘je bent toch niet bang?’. De spanning sijpelt voorzichtig, maar gestaag het verhaal in en uiteindelijk werd ik nogal zenuwachtig van de donkere en onheilspellende situatie in het landhuis.

Lekker eng

‘Clownsnacht’ is lekker eng het doet me denken aan It van Stephen King, maar ook aan de horrorfilms waarin een babysitter in een afgelegen gebied in een donker huis op de kinderen past. Dit soort elementen zitten ook in ‘Clownsnacht’, maar toch is het niet voorspelbaar. Op de helft ging ik behoorlijk twijfelen over de situatie en Daniëlle Bakhuis wist me in de laatste hoofdstukken behoorlijk te verrassen. Net als de verborgen boodschap die de auteur heeft verstopt in het boek. Dat vond ik een leuk extraatje!

Het is een echt griezelverhaal om op vrijdagavond lekker in je bed te lezen met alleen een schemerlampje aan. Of gewoon op een zonnige middag in de tuin, dat kan natuurlijk ook. Al denk ik dat het griezeleffect wat hoger ligt als je dit boek rond middernacht dichtslaat 😉


Reageer op: Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten