Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy

Enkeltje Ierland cover

Met “De Kobo-Plussers” leesgroep op Goodreads las ik deze maand ‘Enkeltje Ierland’ van Charlotte de Monchy.

Lisa werkt in het Ierse dorpje Brentwood als dierenarts. Het werkt vindt ze leuk, maar de mannen in haar omgeving zijn wat minder. Ze zoekt een nieuw onderkomen, nadat de dochter van haar huisbaas terugkeert naar Brentwood en in het huisje mag. Lisa krijgt onderdak aangeboden van de norse William, de eigenaar van het grote landhuis. William heeft zijn ouders verloren, maar heeft pas recht op de erfenis als hij een geschikte verloofde heeft…

Een dierenarts in een Iers dorpje

Lisa werkt dus als dierenarts. Op een praktijk, maar vaak ook op de boerderijen zelf. Ze vindt haar werk erg leuk en ze is blij dat ze in de cottage mag trekken die bij het landhuis hoort. Kathy, de dochter van haar vorige huisbaas, helpt haar met opknappen en ze worden vriendinnen. William lijkt nogal een stijve hark en hij doet nogal hautain. Hij ziet in Lisa de perfecte verloofde en vraagt haar of ze meedoet met dit toneelspel. Lisa is eigenlijk niet zo dol op William. Het gehele dorp is echter wel onder de indruk van William en het landgoed.

Het Ierse platteland wordt beeldend omschreven, je ziet echt het ( rustige en ouderwetse) dorpse leventje voor je en je vraagt je soms af wat Lisa daar doet. Al is het wel erg duidelijk dat ze een passie voor haar vak heeft. Lisa onderhoudt veel contact met Nederland en kletst vaak bij met haar beste vriendin Tess.

Best wel voorspelbaar

‘Enkeltje Ierland’ is nogal voorspelbare feelgood, maar dat had ik al wel verwacht toen ik begon. De dialogen zijn lekker scherp en spontaan en ik moest af en toe grinniken om de situaties waarin Lisa verzeild raakt. Maar soms bekroop me ook het gevoel dat ik zo’n Harlequin-boekje aan het lezen was, in combinatie met de sfeer uit de film Sense & Sensibility. Dit gevoel had ik vooral bij de passage met de zere voet.

Ondanks dat heb ik me niet verveeld, ik las het boek vlot uit en ik heb me er wel mee vermaakt.


2 reacties

 • 11 juni, 2021 om 16:40
  zwartraafje zegt:

  Dat klinkt herkenbaar. Het is al een tijdje geleden sinds ik dit boek las maar van wat ik me nog herinner omschrijft de combinatie van Sense & Sensibility qua sfeer en het gevoel van een Harlequin-boekje het inderdaad perfect.

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 11 juni, 2021 om 20:45
   Leesdame zegt:

   Fijn dat er herkenning is 🙂 ik dacht even dat ik de enige was die dat dacht.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy

Geef hier je reactie




Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten