3 december 2019

Recept voor geluk van Saskia M.N. Oudshoorn

‘Recept voor geluk’ is een Kobo Original en verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek via Kobo en Bol.

De 24-jarige Liv werkt voor een vervelende baas in de keuken van een hotelketen. Ze droomt er echter van om een eigen patisserie te beginnen en als ze een mooi winkelpand vindt is de droom een stukje dichterbij. Vriend Onno pruttelt flink tegen, maar Liv zet door en huurt het pand. De verhuurder is een vriendelijke man en zijn zoon Matthew helpt spontaan mee om het pand op te knappen. Hier is Onno natuurlijk niet blij mee.

Levendige personages

Al meteen bij de eerste pagina zat ik in het verhaal. Saskia Oudshoorn heeft een prettige schrijfstijl en zorgde ervoor dat ik de personages al meteen goed leerde kennen. Wat ervoor zorgde dat ik meeleefde met Liv, schold op haar baas, baalde van Onno en meteen team Matthew was. Liv is een tof personage en ik gunde haar meteen al het geluk van de wereld.

Saskia Oudshoorn beschrijft de situaties waarin Liv verzeild raakt op een leuke en meeslepende wijze. Je ziet alles voor je en de sfeer die ze omschrijft voelt een beetje als de knusse en warme sfeer die ik ook ervaar wanneer ik Gilmore Girls kijk en het leven bekijk in Stars Hollow. Dat gemoedelijke zag ik ook terug in Liv’s leven en de zorgzame hulp die ze krijgt van Matthew en zijn vader (de verhuurder) Jacob Nienhuis.

Wat een heerlijk boek

Van begin tot eind heb ik genoten van dit verhaal en heb ik me geen minuut verveeld! Heerlijk om te lezen over patisserie, een zaakje voor jezelf beginnen en hoe je omgeving daar op reageert. Niet altijd goed dus…Vriend Onno blijkt namelijk graag azijn te drinken, want hij denkt en praat heel zuur over Liv’s plannen. Je voelt de eenzaamheid van Liv dan ook goed op die momenten en ja, natuurlijk hoopte ik dan ook dat ze richting Matthew zou gaan.

Het allerleukst vond ik het patisserie-gedeelte en de bakwedstrijd. Ik hou trouwens echt van feelgood-romans waarin de hoofdpersoon iets voor zichzelf gaat beginnen en dit ook gewoon doet en daar niet een heel boek over zeurt en/of twijfelt. In ‘Recept voor geluk’ wordt echt doorgezet en dat leest zoveel fijner dan zo’n twijfelroman! Als extra verrassing kwam ik achter in het boek recepten tegen van de taarten die Liv maakt in dit boek.

‘Recept voor geluk’ is het eerste deel en ik kijk nu al uit naar het tweede deel.