Recept voor geluk van Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk cover

‘Recept voor geluk’ is een Kobo Original en verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek via Kobo en Bol.

De 24-jarige Liv werkt voor een vervelende baas in de keuken van een hotelketen. Ze droomt er echter van om een eigen patisserie te beginnen en als ze een mooi winkelpand vindt is de droom een stukje dichterbij. Vriend Onno pruttelt flink tegen, maar Liv zet door en huurt het pand. De verhuurder is een vriendelijke man en zijn zoon Matthew helpt spontaan mee om het pand op te knappen. Hier is Onno natuurlijk niet blij mee.

Levendige personages

Al meteen bij de eerste pagina zat ik in het verhaal. Saskia Oudshoorn heeft een prettige schrijfstijl en zorgde ervoor dat ik de personages al meteen goed leerde kennen. Wat ervoor zorgde dat ik meeleefde met Liv, schold op haar baas, baalde van Onno en meteen team Matthew was. Liv is een tof personage en ik gunde haar meteen al het geluk van de wereld.

Saskia Oudshoorn beschrijft de situaties waarin Liv verzeild raakt op een leuke en meeslepende wijze. Je ziet alles voor je en de sfeer die ze omschrijft voelt een beetje als de knusse en warme sfeer die ik ook ervaar wanneer ik Gilmore Girls kijk en het leven bekijk in Stars Hollow. Dat gemoedelijke zag ik ook terug in Liv’s leven en de zorgzame hulp die ze krijgt van Matthew en zijn vader (de verhuurder) Jacob Nienhuis.

Wat een heerlijk boek

Van begin tot eind heb ik genoten van dit verhaal en heb ik me geen minuut verveeld! Heerlijk om te lezen over patisserie, een zaakje voor jezelf beginnen en hoe je omgeving daar op reageert. Niet altijd goed dus…Vriend Onno blijkt namelijk graag azijn te drinken, want hij denkt en praat heel zuur over Liv’s plannen. Je voelt de eenzaamheid van Liv dan ook goed op die momenten en ja, natuurlijk hoopte ik dan ook dat ze richting Matthew zou gaan.

Het allerleukst vond ik het patisserie-gedeelte en de bakwedstrijd. Ik hou trouwens echt van feelgood-romans waarin de hoofdpersoon iets voor zichzelf gaat beginnen en dit ook gewoon doet en daar niet een heel boek over zeurt en/of twijfelt. In ‘Recept voor geluk’ wordt echt doorgezet en dat leest zoveel fijner dan zo’n twijfelroman! Als extra verrassing kwam ik achter in het boek recepten tegen van de taarten die Liv maakt in dit boek.

‘Recept voor geluk’ is het eerste deel en ik kijk nu al uit naar het tweede deel.1 reactie

  • 1 februari, 2020 om 23:42
    Saskia M.N. Oudshoorn zegt:

    Dank je wel voor deze prachtige recensie! Ik ben druk bezig aan het vervolg, more to come!

    Ikhartje(0) deze reactie

    Saskia M.N. Oudshoorn Beantwoorden

Reageer op: Recept voor geluk van Saskia M.N. Oudshoorn

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten