Christmas shopaholic van Sophie Kinsella

Christmas shopaholic cover

Een tijdje terug zag ik dit boek voorbij flitsen op social media. Ik dacht toen nog dat het een kort kerstverhaal was over Becky Bloomwood. Maar het bleek een volledige roman te zijn!

Becky Bloomwood moet dit jaar het kerstfeest organiseren. Dit neemt ze zeer serieus en uiteraard moet daar veel voor geshopt worden. Helaas zit alles tegen. Haar moeder krijgt ruzie met Janice. Suze komt met haar gehele gezin ook eten. Zus Jess vindt duurzaamheid en vegan belangrijke vaandels voor het kerstfeest en dan duikt er ook nog eens een ex op uit Becky’s verleden…

Herkenbare chaos

De boeken rond Becky Bloomwood zijn ondertussen wel bekend: veel shoppen, veel chaos en markante personages. De twee laatste Shopaholic boeken die zich afspeelden in Amerika vond ik wat tegenvallen, maar dit boek had gelukkig weer de sfeer en de stijl van de eerste delen. Het wordt er echter niet origineler op, maar goed, het las wel erg lekker weg!

Becky is dus nog steeds een expert in het scheppen van chaos en problemen. Door een misverstand lanceert ze de hype Sprygge in het cadeauwinkeltje van Suze. Becky bluft zich als enige en eerste vrouw in een bekrompen biljartsociëteit en schrijft daarmee geschiedenis. Ze laat zich per ongeluk opsluiten in een ongure dierenwinkel en laat zich daarnaast ook teveel prikkelen door haar ex Craig. Die Craig vond ik trouwens nogal een stoorzender in dit boek. Er gebeurde genoeg leuks in dit boek, als hij dan weer ter sprake kwam, moest ik toch even zuchten. Hij had prima weg kunnen blijven uit dit verhaal.

Eindelijk chemie tussen Luke en Becky

Wat ik in de vorige boeken miste, is in dit boek wel aanwezig: chemie tussen Luke en Becky. Eindelijk zit Luke niet constant aan zijn Blackberry vastgeklampt. Hij maakt tijd voor Becky, hij neemt het voor haar op, hij is lief voor haar. Ik merkte nu echt dat ze man en vrouw zijn. Bij de vorige boeken was het alsof er twee vreemde mensen met elkaar getrouwd waren.

Tussen de hoofdstukken door lees je ook weer de bekende mailwisselingen die Becky heeft met winkels of instanties. Groepsgesprekken op Whatsapp over het kerstfeest en een lijstje met woorden uit haar Google zoekgeschiedenis.

Het boek zakt halverwege even in. Alsof de auteur de verhaallijnen even door laat sudderen en het zelf ook niet meer weet. Het laatste stuk bloeit gelukkig weer op, de losse eindjes worden aan elkaar geknoopt en in de laatste zinnen van dit boek zit nog een leuke verrassing verstopt! Ik verwacht dan ook nog wel een deeltje rond Becky, onze Shopaholic… 🙂


Reageer op: Christmas shopaholic van Sophie Kinsella

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten