11 december 2019

Christmas shopaholic van Sophie Kinsella

Een tijdje terug zag ik dit boek voorbij flitsen op social media. Ik dacht toen nog dat het een kort kerstverhaal was over Becky Bloomwood. Maar het bleek een volledige roman te zijn!

Becky Bloomwood moet dit jaar het kerstfeest organiseren. Dit neemt ze zeer serieus en uiteraard moet daar veel voor geshopt worden. Helaas zit alles tegen. Haar moeder krijgt ruzie met Janice. Suze komt met haar gehele gezin ook eten. Zus Jess vindt duurzaamheid en vegan belangrijke vaandels voor het kerstfeest en dan duikt er ook nog eens een ex op uit Becky’s verleden…

Herkenbare chaos

De boeken rond Becky Bloomwood zijn ondertussen wel bekend: veel shoppen, veel chaos en markante personages. De twee laatste Shopaholic boeken die zich afspeelden in Amerika vond ik wat tegenvallen, maar dit boek had gelukkig weer de sfeer en de stijl van de eerste delen. Het wordt er echter niet origineler op, maar goed, het las wel erg lekker weg!

Becky is dus nog steeds een expert in het scheppen van chaos en problemen. Door een misverstand lanceert ze de hype Sprygge in het cadeauwinkeltje van Suze. Becky bluft zich als enige en eerste vrouw in een bekrompen biljartsociëteit en schrijft daarmee geschiedenis. Ze laat zich per ongeluk opsluiten in een ongure dierenwinkel en laat zich daarnaast ook teveel prikkelen door haar ex Craig. Die Craig vond ik trouwens nogal een stoorzender in dit boek. Er gebeurde genoeg leuks in dit boek, als hij dan weer ter sprake kwam, moest ik toch even zuchten. Hij had prima weg kunnen blijven uit dit verhaal.

Eindelijk chemie tussen Luke en Becky

Wat ik in de vorige boeken miste, is in dit boek wel aanwezig: chemie tussen Luke en Becky. Eindelijk zit Luke niet constant aan zijn Blackberry vastgeklampt. Hij maakt tijd voor Becky, hij neemt het voor haar op, hij is lief voor haar. Ik merkte nu echt dat ze man en vrouw zijn. Bij de vorige boeken was het alsof er twee vreemde mensen met elkaar getrouwd waren.

Tussen de hoofdstukken door lees je ook weer de bekende mailwisselingen die Becky heeft met winkels of instanties. Groepsgesprekken op Whatsapp over het kerstfeest en een lijstje met woorden uit haar Google zoekgeschiedenis.

Het boek zakt halverwege even in. Alsof de auteur de verhaallijnen even door laat sudderen en het zelf ook niet meer weet. Het laatste stuk bloeit gelukkig weer op, de losse eindjes worden aan elkaar geknoopt en in de laatste zinnen van dit boek zit nog een leuke verrassing verstopt! Ik verwacht dan ook nog wel een deeltje rond Becky, onze Shopaholic…