Stief van Marion Pauw

Stief cover

Hoewel ik graag boeken van Marion Pauw lees, viel dit boek me toch tegen. Marion Pauw schreef een YA-thrillernovelle. Op mijn e-reader net geen 100 pagina’s.

De ouders van de 15-jarige Kiki zijn gescheiden. Kiki woont bij haar moeder Sigrid. Haar vader heeft een nieuwe vriendin en zij zijn net ouders geworden van baby Finn. Kiki houdt met alles wat ze doet rekening met de gevoelens van haar moeder. Maar dan ontmoet haar moeder Johan in de bloemenwinkel waar ze werkt en ze leeft weer helemaal op.

Easy read

Johan zit in het vastgoed en heeft veel geld. Heel veel geld! Hij koopt nieuwe kleding voor Kiki en zelfs de bloemenwinkel koopt hij op om aan Sigrid te geven. Vrij bizar natuurlijk, dus er komen al snel vraagtekens. Kiki ontdekt vervolgens iets wat eigenlijk niet ontdekt mocht worden. Het brengt haar leven en dat van haar moeder in gevaar.

‘Stief’ is een ‘easy read’, je hebt het boek in een avond wel uit en nergens gaat het boek de diepte in. Het blijft oppervlakkig en de personages kruipen niet echt onder je huid omdat je nauwelijks de ruimte krijgt om ze echt te leren kennen. Het leest echter wel lekker weg, zoals je ook een aflevering van een soap wegkijkt.

Lange opbouw

Het boek leest als een lange opbouw, de climax valt en wordt -naar mijn mening- te snel afgewerkt. De eerste helft leest meer als een YA-roman, dan als een thriller. In die helft is er ruimte voor Kiki’s vriendenkring, een feestje, een prille verliefdheid en de nodige onzekerheden/problemen die horen bij een tienerdochter van gescheiden ouders.

Een thrillergedeelte is zwakjes. De doorgewinterde thrillerlezer voelt namelijk de bui al vrij vroeg hangen. Voor middelbare scholieren zal het vast een prettig boek zijn. Het heeft een herkenbaar thema en de omvang is behapbaar. Ik heb echter toch betere boeken van Marion Pauw gelezen. ‘We moeten je iets vertellen‘ en ‘De experimenten‘ bijvoorbeeld.


2 reacties

 • 30 december, 2019 om 19:08
  Ton Jansen zegt:

  Volledig mee eens. Heb soortgelijke bewoordingen op Hebban geschreven. Ik vind het thrillergedeelte overigens erg ongeloofwaardig. Er zijn betere novellen voor je jeugd.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ton Jansen Beantwoorden

  • 3 januari, 2020 om 20:08
   Leesdame zegt:

   Precies! Ik denk dat bijvoorbeeld Mel Wallis de Vries beter bevalt bij jonge lezers dan dit boek.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Stief van Marion Pauw

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten