Carry van Carry Tefsen

Carry cover‘Zestig jaar leven in de schijnwerpers’ is de ondertitel van deze warme en leuke autobiografie van actrice Carry Tefsen.

Carry Tefsen is het natuurlijk meest bekend van haar rol als Mien Dobbelsteen in ‘Zeg ‘ns Aaa’, maar ze deed nog zoveel meer! Ze speelde in vele theaterstukken, maar ook in diverse films. In haar biografie schrijft ze over haar jeugd, over arme tijden, moeder zijn en hoe ze haar weg vond naar het succes in het theater en op tv. Deze biografie zit vol leuke verhalen, warme herinneringen, foto’s en een paar gedichten.

Een heerlijke vertelstijl 
Carry Tefsen schrijft met vlotte pen en is nergens langdradig. Ze heeft haar boek opgedeeld in kleine stukjes, je blijft maar lezen, want ze kan heerlijk vertellen! Ze schrijft zoals ze praat, ze weet het dan ook erg leuk te brengen. Met veel liefde en warmte kijkt ze terug op haar leven. Maar er is ook aandacht voor de moeilijke (begin)periodes uit haar leven.

Leven in armoede, herinneringen aan haar kindertijd in de oorlog, de moeizame pogingen om werk te krijgen in het begin van haar carrière. Ze deelt anekdotes uit de theaterwereld, haar ervaringen bij het volkstoneel en ze deelt uiteraard uitgebreid herinneringen aan ‘Zeg ‘ns Aaa’! Maar ook de serie ‘Vrouwenvleugel’ komt aan bod en haar kleine rol in de film ‘Keetje Tippel’.

Carry Tefsen deed ook veel in het theater. ‘Anatevka’ en ‘De Jantjes’ heeft ze bijvoorbeeld meerdere malen gedaan en steeds in een andere rol. Leuk is het om te lezen hoe het vroeger was in het theater en hoe een stuk nu wordt opgevoerd. Ze had een druk leven. Soms speelde ze in de middag ‘Zeg ‘ns Aaa’, om ’s avonds ergens in het land op de planken te staan met een andere voorstelling.

Mooi mens
Daarnaast had ze ook een druk privéleven, ze was moeder, maar stond in het begin financieel niet sterk. Toch weet ze steeds de eindjes aan elkaar te knopen. Ook deelt Carry Tefsen een herinnering waarin ze liftend op vakantie gaat naar Spanje met haar toenmalige partner. Ze maakte daar van alles mee en vervolgens kwamen ze ook liftend weer terug. Om in België eindelijk een zak friet met een gehaktbal te krijgen.

Prachtig, want ik denk dat je op zo’n moment ook echt voelt dat je leeft. Dat je er alles uit haalt. En dan is het echt bijzonder dat je daar tig jaren later nog met veel warmte op terug kunt kijken.

Dit was echt een leuke biografie! Na het lezen van haar verhaal kan ik alleen maar zeggen: wat een mooi mens!


3 reacties

 • 2 januari, 2019 om 12:07
  Anneke van Dijken zegt:

  Helemaal met je eens. Zij is een BN’r die en mooi is en lekker gewoon is gebleven ondanks haar bekendheid.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anneke van Dijken Beantwoorden

 • 19 januari, 2019 om 21:26
  floorflawless zegt:

  Dit lijkt me echt een leuke biografie om te lezen! Ik keek wel eens naar zeg ‘ns aaa

  Ikhartje(0) deze reactie

  floorflawless Beantwoorden

  • 20 januari, 2019 om 20:21
   Leesdame zegt:

   Het is idd een leuke biografie en ze gaat heel uitgebreid in op haar herinneringen van Zeg ‘ns Aaa. Ik vond dat vroeger zo’n leuk programma op de zaterdagavond, echt nostalgie!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Carry van Carry Tefsen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten