Laat het los & andere tegelsprookjes van Susan Smit

Laat het los en andere tegelsprookjes coverSusan Smit fileert bekende oneliners. ‘In je kracht staan,’ en ‘Laat het los…’ bijvoorbeeld. Van die zinnetjes die je overal hoort, maar ook tegenkomt in tijdschriften, op houten borden en misschien zelfs nog wel op tegeltjes.

In vlotte columns, met een knipoog en af en toe een korrel zout neemt Susan Smit deze (cliché) uitspraken eens onder de loep. Wat betekenen deze zinnetjes nou écht? Waarom en wanneer maakt iemand gebruik van zo’n typische oneliner en hoe kun je erop reageren? Het boek ziet er vrolijk uit en is opgeleukt met illustraties.

Laat het los…
Dit is een zinnetje wat je vaak hoort als je ergens je hart over lucht. Dit is echt zo’n typische spreuk waar ik dus jeuk van krijg! ‘Laat het los…’ Alsof dat zo makkelijk gaat, alsof je een knopje in kunt drukken in je hoofd en dat je dan het probleem letterlijk los kunt laten. Maar zo werkt het niet. Althans, niet bij mij! Ik krijg wel eens het gevoel dat men dan eigenlijk wil zeggen: ‘hou er over op’.

Susan Smit pakt al deze oneliners aan, je komt ze ook vaak tegen op theezakjes en soms zit er wel een kern van waarheid achter, maar soms is het ook zo cliché als wat. Ik heb wel eens het gevoel dat mensen (en ja, ik ook hoor) vaak teruggrijpen op dit soort oneliners omdat het makkelijk is. Kant-en-klaar verpakt, je hoeft niet naar woorden te zoeken. Je zegt ‘ach, het is zoals het is…’ of ‘sta erboven’ en je hebt iets toegevoegd aan het gesprek.

Happinez
De stukjes lezen vlot en Susan Smit fileert 45 typische oneliners die iedereen wel kent. Je kan dit lezen als een columnbundel. Ondanks dat het jeukzinnen zijn, valt er genoeg te lachen met dit boek en is het ook een heerlijk boek om aan elkaar voor te lezen.

Maar ik vond dit boek ook wel een goede eyeopener, want misschien moeten we niet al te snel voor kant-en-klare zinnen kiezen als iemand komt met een persoonlijk verhaal. Dat doen mensen (ik ook hoor 😉 ) best wel vaak valt me op. Toch eens op gaan letten bij mezelf…

Van welke spreuk krijg jij jeuk? 

 


2 reacties

 • 4 januari, 2019 om 11:18
  Geertrude zegt:

  O, die ga ik downloaden, lijkt me boeiend.
  Ik krijg jeuk van de bewering dat ‘alles een reden heeft’. Daar kan ik echt niets mee, zeker niet als ik nog midden in de ellende zit.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Geertrude Beantwoorden

Reageer op: Laat het los & andere tegelsprookjes van Susan Smit

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten