Chateau Zen van Maartje Fleur

Sinds een paar maanden heb ik een abonnement op de Libelle Bookazine, elke maand krijg ik dus een boek thuisgestuurd in de vorm van een magazine. Deze maand was dat ‘Chateau Zen’ van Maartje Fleur.

Journaliste Jules reist af naar een chateau in de Franse Dordogne. Daar zal ze een Nederlandse actrice interviewen en ze zal ook een reportage maken over het chateau. In het chateau staan yoga, meditatie en gezond eten centraal. Harmonieus is het echter niet, er zijn veel onderlinge spanningen en er verdwijnt iemand van de aardbodem.

Het chateau en haar gasten

Naast Jules zijn er natuurlijk nog meer gasten in het chateau. Zoals de (afstandelijke) actrice Anouk en haar visagist Howard. Biologiestudente Laura, die vooral in het chateau zit omdat ze contact wil met Anouk. De gezusters Jacobine en Dorine en zakenman Rogier logeren ook in het chateau. Fotograaf Odilon zal Jules bijstaan bij het maken van foto’s voor het interview en de reportage.

Het chateau is van Matthias en Ingrid. Het eten wordt verzorgt door Bibian, maar door de schrijfster steevast bij haar blognaam “Miss Foodiemind” wordt genoemd. En dan is er nog Sascha, een aparte gast en hij wil Jules wel wat meer smeuïge informatie geven over Anouk, maar als Sascha niet op komt dagen wordt Jules ongerust. Samen met Odilon gaat ze op onderzoek uit.

Karikaturen en traag tempo

Het zijn nogal wat personages (met hun bijbehorende perikelen) om te leren kennen, jammer genoeg zijn het voornamelijk karikaturen en krijg ik voor vrijwel niemand sympathie. Behalve dan voor Laura, haar verhaallijn was in het begin het meest veelbelovend, maar komt helaas daarna slecht uit de verf. De auteur laat de lezer te snel weten wat haar verhouding met Laura is en daardoor valt er gelijk al een hoop spanning weg wat betreft die verhaallijn.

Hoofdpersoon Jules is vooral met haar werk en het interview bezig. Zelfs met een groot menselijk probleem denkt ze eerst aan haar carrière als journaliste. Ik had daar wel wat moeite mee.

Het tempo is traag, dit komt door de vele wisselingen van perspectief, daarnaast herhaalt de schrijfster zichzelf vaak en legt erg veel uit aan de lezer. Het verhaal leest dan ook meer als een roman dan als een thriller.

Bookazine en Kobo Plus

Ik las dit boek als Bookazine, omdat het boek toevallig ook in Kobo Plus stond, las ik ’s avonds in bed verder op mijn e-reader. Ik vind de Bookazine namelijk niet handig in bed als ik achterover lig.

Op zich leest het verhaal wel gemakkelijk, maar ik vind het jammer dat de auteur gebeurtenissen te makkelijk oplost en teveel personages aan het woord laat en werkelijk niemand echt diepgang meegeeft.1 reactie

  • 30 maart, 2019 om 09:06
    Lalagè zegt:

    Jammer. Ik heb dit boek ooit geleend van de bieb, maar ongelezen teruggebracht. Dat gebeurt zelden, maar zo te lezen hoef ik het niet nog eens te lenen 😉

    Ikhartje(1) deze reactie

    Lalagè Beantwoorden

Reageer op: Chateau Zen van Maartje Fleur

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten