Façade van Esther Verhoef

Façade cover

Het ebook van ‘Façade’ kwam een weekje later uit, ik kocht het en nam vervolgens mijn e-reader mee naar de kapper om daar meteen een beginnetje te maken in de nieuwste thriller van Esther Verhoef.

Iris van der Steen rijdt door Europa met de oldtimer Toet, onderweg luistert ze ouderwets cassettebandjes. Ze is op weg naar Portugal naar haar moeder. Maar dan komt letterlijk Mischa de Jong op haar pad. Ze laat hem instappen om hem een lift te geven, maar dit is het begin van een hoop ellende. Mischa is charismatisch, maar hij heeft ook iets geheimzinnigs.

Beklemmend?

Iris is een gescheiden vrouw en moeder van Levi. Levi blijft op de camping achter (bij een vriendje en zijn ouders) als Iris begint aan haar roadtrip. Naast het verhaal van Iris volgen we ook korte hoofdstukken van een hoofdpersoon die duidelijk verknipt in elkaar zit. Dit personage heeft een obsessie voor pijn, moord, martelen en angst. Het is duidelijk dat dit verknipte personage Iris in de gaten houdt en niet veel goeds van plan is. Deze stukjes vond ik het meest beklemmend! Er zit veel dreiging tussen de regels en daar kreeg ik als lezer een ongemakkelijk gevoel van.

Bij het hoofdverhaal kreeg ik dit gevoel eerlijk gezegd niet echt. Toen ik begon in ‘Façade’ voelde ik me al ietwat teleurgesteld, ik had gehoopt dat ik meteen in het verhaal zou zitten, maar dat was niet het geval. Ook het moment waarop Mischa in de auto stapt voelde nog niet echt beklemmend.

Onverwachte wendingen

Esther Verhoef maakt gebruik van onverwachte wendingen in het verhaal. Dat je even knippert met je ogen en ineens ziet alles er anders uit. Niet alleen voor mij als lezer, maar ook voor Iris. Maar daarnaast zijn er ook wat voorspelbare factoren. Ik had bijvoorbeeld al snel door wat Iris zou gaan doen in de toiletruimte van het tankstation, dus was de gebeurtenis daarna niet zo heel verrassend voor mij.

Ook zitten er wat kabbelende momenten in ‘Façade’ waar toch wel wat meer tempo in had mogen zitten. Maar goed, ondanks deze momenten hielden voornamelijk de onverwachte en bizarre moves in dit verhaal mij als lezer dan toch weer in de ban van het verhaal. Dat ging dus op en af.

Overal staat dat dit het meest beklemmende boek ooit is van Esther Verhoef. Ik denk dat ik daardoor ook gewoon te hoge verwachtingen had. Dat beklemmende gevoel had ik overigens wél bij haar vorige thrillers ‘De kraamhulp‘ en ‘Lieve mama’.


Reageer op: Façade van Esther Verhoef

Geef hier je reactie




Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten