Lieve mama van Esther Verhoef

lieve mama coverEsther Verhoef is één van mijn favoriete schrijfsters en ik was heel blij met deze nieuwe thriller. Opvallend was wel dat ze dit keer haar thriller uitgaf bij Prometheus en niet bij Anthos. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ‘Lieve mama’ was een thriller in mijn straatje!

Helen en Werner wonen met hun drie tienerkinderen in een groot huis. Helen is verpleegkundige en Werner is horeca-ondernemer. Ralf is een jongen van 18 die nog bij zijn ouders woont, hij is bevriend met Brian. Brian is een foute jongen en hij wil een overval plegen op het huis van Werner en Helen…

Dat gaat niet helemaal zoals de jongens hadden gepland. Terwijl Brian naar binnen gaat en Ralf buiten blijft wachten komt Helen thuis. In het huis ontvouwt zich een horrorscenario. Ralf wacht en wacht maar uiteindelijk vertrekt hij. Wat is er met Brian gebeurd? Vanaf dan wordt het verhaal luguber en lijkt het leven van Helen één grote nachtmerrie. Ook voor Ralf begint er een slopende periode. Brian had foute vriendjes en ongewild komt Ralf klem te zitten in een wereld van drugs en geld.

Ik heb alles van Esther Verhoef gelezen, sommige thrillers vond ik wat minder, maar deze vond ik erg spannend. Eerst komt ‘Lieve mama’ rustig op gang, maar na de overval op het huis van Werner van Helen begint het verhaal pas echt. Dan wordt het ook luguber, en dan ook iets wat ik niet vaak in Nederlandse thrillers had gespot. Echt, ik kan na dit boek ook nooit meer normaal aan slagerij Maros denken. Nu denk je, waar heeft ze het over… echt ik ga het niet vertellen, want dan ben ik bang dat ik teveel ga verraden.

Toen ik de omslag las, dacht ik dat het gehele boek om de overval zou draaien, maar de overval is slechts het begin van alles. Het boek is opgedeeld in dagen en speelt zich af in een dikke week. De overval, de dagen ernaar en als afsluiter een paar dagen ertussenuit met Werner en Helen. De finale is het meest spannende deel van het boek. Een heerlijk onvoorspelbaar einde! Dat moet ik Esther Verhoef nageven, ‘Lieve mama’ was voor mij beslist niet voorspelbaar.

De verhaallijn wisselt steeds tussen Helen en Ralf. Vaak worden deze stukjes beëindigd met een cliffhanger. Hierdoor bleef ik doorlezen en tijdens de Read-A-Thon kon ik me gelukkig uitleven en heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. Wat ik zo mooi vond was dat Ralf eigenlijk tegen zijn zin op het verkeerde pad zit, wanhopig behoefte heeft aan begrip van zijn moeder en dat uiteindelijk ook krijgt. Dat vond ik een emotioneel stukje. Zo mooi, ook dat Ralf dat moment ook beseft dat zijn moeder echt om hem geeft.

Maar goed, Jumbo boodschappentassen in het ziekenhuis, je bekijkt ze na deze thriller toch op een andere manier… ‘Lieve mama’ is een heerlijk lugubere thriller van eigen bodem.

 

 


2 reacties

Reageer op: Lieve mama van Esther Verhoef

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten