De ontsnapping in de bioscoop

De ontsnapping filmposter‘De gelukkige huisvrouw’ vond ik fantastisch verfilmd! Nu is er weer een boek van Heleen van Royen verfilmd: ‘De ontsnapping’. Dat boek heb ik jaren geleden een keer gelezen en dat was nog voor mijn blog-tijdperk. Ik vond het niet steengoed, maar ook niet slecht.

Nu was er dan de film… Isa Hoes speelt de rol van Julia. Julia is een moeder, dol op antidepressiva, werkt als boekhouder en leeft volgens een strak schema in een doorzonwoning met haar man Paul. Julia wordt knettergek van haar lege leventje en besluit stel op sprong te vertrekken.

Met haar broer Jimmy had ze ooit een pact gesloten. Haar broertje is op jonge leeftijd overleden en hij had nog een wens, naar het einde van de wereld en dat was de Algarve in Portugal. Julia besluit door te rijden naar Portugal, met de urn van Jimmy naast zich in de auto. Onderweg wordt ze constant gebeld door Paul en haar moeder.

Bij het tanken botst ze tegen een rijke man aan. Hij biedt haar meteen aan om mee te rijden naar een villa die hij verhuurd en Julia huurt meteen de villa. Dan begint een zuipfestijn wat eigenlijk doorgaat tot het einde van de film. Julia pakt drinken, Julia is aan het drinken, Julia wil wat gaan drinken. Julia is dronken, Julia heeft een kater… de alcohol valt verkeerd…

Tijdens een feest komt ze Romeo tegen. Romeo is een charismatische man, maar van haar Vlaamse buurvrouw hoort ze dat hij een zeer exclusieve gigolo is. Die € 5000,-  per nacht vraagt. De Vlaamse buurvrouw is ook niet vies van plastisch chirurgie en na wat opmerkingen van Duitse dwergen besluit Julia zich ook even te laten verbouwen. Ondertussen piept de telefoon vrolijk door met berichtjes, waar Julia gek van wordt en ik ook, want de berichtjes waren af en toe slecht te lezen op het filmdoek.

Het laatste stuk van de film is een stuk venijniger en serieuzer. Er komt veel pijn naar boven bij Julia en stukje bij beetje krijgen we te zien waarom Julia constant vlucht voor alles. Of ze dat nou doet met drank, met ver weg rijden, of zelfs ontsnapt aan haar eigen lichaam door zich te laten verbouwen… De titel is daardoor erg treffend. Er staan veel positieve recensies op internet. Mijn oordeel is: zuipfestijn met een rauw randje op het eind en het boek was beter…


1 reactie

Reageer op: De ontsnapping in de bioscoop

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten