8 januari 2017

Dagboekkrabbel #3 pinterest en teveel willen doen enzo…

Je herkent het vast wel: een boek uitlezen, Netflix willen kijken, opruimen, bloggen en het liefst wil je dat allemaal tegelijk doen. Alles en wel nu! Ken je dat? Zo voel ik me dit weekend ook. Uiteindelijk heb ik vijf pagina’s gelezen, nog niks opgeruimd en die ene film op Netflix heb ik nog niet afgekeken. Tijd om weer eens terug te grijpen naar die ene les uit het boek Ikigai!

Focus je op één ding tegelijk. Bloggen dus! Na het avondeten ga ik mijn boek uitlezen. En voor het slapengaan is de film aan de beurt die ik nog af moet kijken. Dat opruimen doe ik na het bloggen.

De Bucketlist Kalender

Vandaag begrijpt de kalender mijn plannen ook! De opdracht van vandaag is een boek uitlezen. Volgens de kalender in één keer, maar goed, ik interpreteer het wat vrijblijvender. Ik ben nog steeds bezig in ‘Wij dansen niet’ van Ellen Heijmerikx. Een boek over een gezin wat in de ban raakt van een geloofsgemeenschap en hoe daardoor de wereld voor het jonge meisje Janne complexer wordt. Als alles meezit vandaag dan lukt het mij ook om deze opdracht van de kalender te voltooien.

De kalender had meer leuke opdrachten deze week. Zo pakte ik mijn kat in met knuffels, verstopte ik 10 euro in de slaapkamer en begon ik een “clubje” op Goodreads over non fictie boeken. En ik wenste oudere mensen de allerbeste wensen voor 2017. Niet alle opdrachten trokken me aan deze week. Zo heb ik niet gezongen in een openbaar toilet (daar was ik die dag ook niet overigens) en ik heb van mijn kamer geen varkensstal gemaakt.

Pinterest

De laatste weken ben ik erg actief op Pinterest. Ik pin mee bij het bord van ‘een boek per week‘ en ‘een prentenboek per week‘. Dit jaar wil ik ook een bord bijhouden met de films die ik dit jaar ga zien. Daar staan er al twee op. Films kijken heb ik vorig jaar niet zo heel veel gedaan en dat vind ik jammer. Ik hoop dat ik mezelf wat extra motiveer door het bij te gaan houden.

Doen jullie wat met Pinterest en lukt het jullie vandaag ook om een boek uit te lezen? 

5 reacties

 • 8 januari, 2017 om 18:14
  joanydvv zegt:

  Die opdracht om van je kamer een varkensstal te maken heb ik al voor je uitgevoerd thuis :’)


  joanydvv
  Beantwoorden

 • 11 januari, 2017 om 11:48
  zwartraafje zegt:

  Ik hoop vandaag in een nieuw boek te beginnen maar uitlezen zal er niet meteen inzitten. Pinterest is de laatste tijd bij mij vooral een verzamelmap met allemaal zaken die ik ooit wil knutselen. Inspiratie genoeg dus, maar net iets te weinig tijd. Dat focussen op één ding probeer ik zelf ook zoveel mogelijk te doen. Al blijft ik in gedachten wel vaak bezig met wat ik nog allemaal zou moeten/willen doen.


  zwartraafje
  Beantwoorden

  • 11 januari, 2017 om 15:52
   Leesdame zegt:

   Helpt het misschien om alles wat je nog moet/wil doen ’s morgens eens op te schrijven, dus wat in je gedachten aanwezig is, op papier zetten. Dan ben je het kwijt, maar je kan het niet vergeten, want het staat opgeschreven. Ook knutselen, lezen, of film kijken kan daarbij horen. Daarmee maak je je hoofd leeg en lukt focussen beter. En door het op te schrijven, ben je sneller geneigd er iets mee te gaan doen.


   Leesdame
   Beantwoorden

   • 11 januari, 2017 om 20:21
    zwartraafje zegt:

    Het probleem is dat die lijstjes me dan meestal stress bezorgen vermits ik ze vrijwel nooit helemaal kan afwerken én dan voel ik me daar wel lastig om. Daarom probeer ik alleen de echt dringende zaken op die lijstjes te zetten in de hoop dat ik die wel allemaal klaar krijg.


    zwartraafje
    Beantwoorden

    • 11 januari, 2017 om 21:25
     Leesdame zegt:

     Als lijstjes niet werken, of (meer) stress bezorgen, dan werkt dat inderdaad wat averechts. Ik probeer met je mee te denken 🙂 Maar ik weet ook dat de dagen vliegen, dingen die leuk zijn óók tijd kosten en dat de tijd alleen maar doortikt en niet even een uurtje stilstaat 🙂


     Leesdame
     Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: