Dagboekkrabbel #3 pinterest en teveel willen doen enzo…

dagboekkrabbel pinterestJe herkent het vast wel: een boek uitlezen, Netflix willen kijken, opruimen, bloggen en het liefst wil je dat allemaal tegelijk doen. Alles en wel nu! Ken je dat? Zo voel ik me dit weekend ook. Uiteindelijk heb ik vijf pagina’s gelezen, nog niks opgeruimd en die ene film op Netflix heb ik nog niet afgekeken. Tijd om weer eens terug te grijpen naar die ene les uit het boek Ikigai!

Focus je op één ding tegelijk. Bloggen dus! Na het avondeten ga ik mijn boek uitlezen. En voor het slapengaan is de film aan de beurt die ik nog af moet kijken. Dat opruimen doe ik na het bloggen.

De Bucketlist Kalender
Vandaag begrijpt de kalender mijn plannen ook! De opdracht van vandaag is een boek uitlezen. Volgens de kalender in één keer, maar goed, ik interpreteer het wat vrijblijvender. Ik ben nog steeds bezig in ‘Wij dansen niet’ van Ellen Heijmerikx. Een boek over een gezin wat in de ban raakt van een geloofsgemeenschap en hoe daardoor de wereld voor het jonge meisje Janne complexer wordt. Als alles meezit vandaag dan lukt het mij ook om deze opdracht van de kalender te voltooien.

De kalender had meer leuke opdrachten deze week. Zo pakte ik mijn kat in met knuffels, verstopte ik 10 euro in de slaapkamer en begon ik een “clubje” op Goodreads over non fictie boeken. En ik wenste oudere mensen de allerbeste wensen voor 2017. Niet alle opdrachten trokken me aan deze week. Zo heb ik niet gezongen in een openbaar toilet (daar was ik die dag ook niet overigens) en ik heb van mijn kamer geen varkensstal gemaakt.

Pinterest
De laatste weken ben ik erg actief op Pinterest. Ik pin mee bij het bord van ‘een boek per week‘ en ‘een prentenboek per week‘. Dit jaar wil ik ook een bord bijhouden met de films die ik dit jaar ga zien. Daar staan er al twee op. Films kijken heb ik vorig jaar niet zo heel veel gedaan en dat vind ik jammer. Ik hoop dat ik mezelf wat extra motiveer door het bij te gaan houden.

Doen jullie wat met Pinterest en lukt het jullie vandaag ook om een boek uit te lezen? 


5 reacties

 • 8 januari, 2017 om 18:14
  joanydvv zegt:

  Die opdracht om van je kamer een varkensstal te maken heb ik al voor je uitgevoerd thuis :’)

  Ikhartje(1) deze reactie

  joanydvv Beantwoorden

 • 11 januari, 2017 om 11:48
  zwartraafje zegt:

  Ik hoop vandaag in een nieuw boek te beginnen maar uitlezen zal er niet meteen inzitten. Pinterest is de laatste tijd bij mij vooral een verzamelmap met allemaal zaken die ik ooit wil knutselen. Inspiratie genoeg dus, maar net iets te weinig tijd. Dat focussen op één ding probeer ik zelf ook zoveel mogelijk te doen. Al blijft ik in gedachten wel vaak bezig met wat ik nog allemaal zou moeten/willen doen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 11 januari, 2017 om 15:52
   Leesdame zegt:

   Helpt het misschien om alles wat je nog moet/wil doen ’s morgens eens op te schrijven, dus wat in je gedachten aanwezig is, op papier zetten. Dan ben je het kwijt, maar je kan het niet vergeten, want het staat opgeschreven. Ook knutselen, lezen, of film kijken kan daarbij horen. Daarmee maak je je hoofd leeg en lukt focussen beter. En door het op te schrijven, ben je sneller geneigd er iets mee te gaan doen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

   • 11 januari, 2017 om 20:21
    zwartraafje zegt:

    Het probleem is dat die lijstjes me dan meestal stress bezorgen vermits ik ze vrijwel nooit helemaal kan afwerken én dan voel ik me daar wel lastig om. Daarom probeer ik alleen de echt dringende zaken op die lijstjes te zetten in de hoop dat ik die wel allemaal klaar krijg.

    Ikhartje(1) deze reactie

    zwartraafje Beantwoorden

    • 11 januari, 2017 om 21:25
     Leesdame zegt:

     Als lijstjes niet werken, of (meer) stress bezorgen, dan werkt dat inderdaad wat averechts. Ik probeer met je mee te denken 🙂 Maar ik weet ook dat de dagen vliegen, dingen die leuk zijn óók tijd kosten en dat de tijd alleen maar doortikt en niet even een uurtje stilstaat 🙂

     Ikhartje(0) deze reactie

     Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Dagboekkrabbel #3 pinterest en teveel willen doen enzo…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten