De babysitter van Liz de Zwart

De babysitter cover

‘De babysitter’ is een toegankelijke thriller. Een zogenaamde easy read in het domestic noir genre. Oftewel: het gevaar schuilt achter de voordeur.

Simone is moeder van twee kinderen, haar man Jan is chirurg. Nu de kinderen wat groter zijn wil Simone haar werk weer oppakken, dus regelt ze een babysitter voor de dagen dat ze moet werken. Elin lijkt de ideale babysitter. Simone denkt dat ze alles voor elkaar heeft, maar al gauw stijgt de werkdruk naar haar hoofd en raakt ze steeds meer in de war.

Babysitter Elin

Simone is een moeder die graag alles onder controle heeft. Ze houdt niet van rommel, haar dochter Polly en haar zoon Tim eten gezond en voor de babysitter heeft ze een draaiboek klaarliggen. Babysitter Elin heeft echter een dubbele agenda. Ze is manipulatief en vastbesloten het huishouden van Simone te ontwrichten.

De twee kinderen van Simone zijn nogal ingetogen en verlegen. Ze zijn erg makkelijk te bewerken door Elin. Soms doet Elin doldwaze dingen met de kinderen, maar soms laat ze de kinderen (en het konijn) bewust gevaar lopen. Het is voor de lezer snel duidelijk dat Elin iets wil bereiken, het duurt alleen even voordat het kwartje valt.

Fijne schrijfstijl, matige afwerking

Het verhaal leest lekker vlot, je vliegt erdoorheen en door de korte hoofdstukken en de vele gebeurtenissen blijft het verhaal onderhoudend. Toch miste ik een goede afwerking, de laatste puntjes op de i zeg maar. De clou is op zich aannemelijk, maar ook wat vergezocht en niet helemaal vloeiend afgewerkt.

Het lijkt me ook nogal sterk dat Larissa, de zus van Elin en ook de onderwijsassistent in de klas van Tim, helemaal niks merkt van het vreemde gedrag van Elin en de leugens die ze rond verteld. Verder worden er vage herinneringen gedeeld uit het verleden van de personages, maar ze worden verder niet echt diep uitgewerkt, waardoor ik als lezer met wat vragen achterbleef. Ook kwam ik nog wat continuïteitsfoutjes tegen. Zo krijgt iemand een glas water en een paar regels later is dat een leeg glas met nog wat melksporen.

Whydunnit

Als lezer snap je al snel dat het gevaar schuilt bij de babysitter. Daar zit ook de spanning in, voornamelijk ook over de macht die Elin heeft over het gezin. Je weet dat ze steeds een stapje verder zal gaan en dat ze sowieso niet spoort. Je wordt dan ook erg nieuwsgierig naar haar beweegredenen.

‘De babysitter’ las zeer gemakkelijk weg en is momenteel alleen verkrijgbaar als ebook. Dit boek staat ook in Kobo Plus.


Reageer op: De babysitter van Liz de Zwart

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten