De betrokkenen van Anita Larkens

de betrokkenen coverAl veel eerder mocht ik van Anita Larkens ‘Schaduwdochter’ lezen en die vond ik heel goed. ‘De betrokkenen’ is haar tweede thriller, maar of ik die net zo goed vond…?!

Nora maakt documentaires en wil graag doorbreken. Ze besluit een film te maken rond de betrokkenen van een groot familiedrama. Op een nacht ging het huis van de familie Hoft in vlammen op en al hun kinderen kwamen om, behalve dochter Eliza. De ouders voelen geen emoties… Sterker nog, de ouders en oom Anton waren verantwoordelijk voor het hele drama…

De familie Hoft is een achterstandsgezin. De 14-jarige Eliza werkt mee aan de film van Nora. Ze wordt na het drama opgevangen door de ouders van haar beste vriendin: Jade. Eliza lijkt in de wolken te zijn, maar dan verdwijnt Jade weer van het toneel. Nora praat met de betrokkenen, maar bemoeit zich zo met deze zaak dat ze zelf een betrokkene wordt.

Hierboven verklap ik niets, hoe de brand in elkaar steekt wordt namelijk al vroeg uitgelegd. Het verhaal gaat verder als Nora een rioolput opentrekt over het leven van de familie Hoft en de ouders van Jade. Het ene na het andere schandaal komt bovendrijven. Maar Nora zit er nu helemaal middenin.

Anita baseerde dit boek op ware feiten, maar schreef er een fictief verhaal omheen. Spannend is het boek niet echt, al begint ‘De betrokkenen’ wel vrij heftig. Helaas dooft de spanning net zo snel als de vlammen. Wat volgt is meer een literaire roman, dan een spannende thriller. Daar baalde ik van, vooral omdat ik nergens meer die spanning terugvond in het verhaal. Gelukkig heeft Anita wel een fijne schrijfstijl, dus vervelen deed ik me niet.

In ‘De betrokkenen’ wisselt het perspectief regelmatig tussen Nora, Eliza en Luuk. De situatie in het verhaal wordt ook steeds merkwaardiger, soms ook wel onlogisch. Het boek leest op zich wel fijn, Anita schrijft prettig, heeft mooie ingevingen, maar het boek mist vaart en spanning. ‘De betrokkenen’ had het beter gedaan als roman denk ik persoonlijk.

 


1 reactie

Reageer op: De betrokkenen van Anita Larkens

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten