Lekker is dat van Anne West

lekker is dat coverDeze chicklit las ik buiten in de zon. Koffie erbij en een goede bui was voldoende om de middag door te komen met dit boek. ‘Lekker is dat’ is nogal oppervlakkig, maar wel lekker leesbaar.

Sofie is verliefd op Joost. Maar Joost is getrouwd met Charlotte. Volgens Joost is de hele situatie nogal complex en kan hij daarom nog niet goed kiezen. Wel is het verstandiger dat Sofie even uit beeld verdwijnt en dus moet ze naar de vader van Joost in Drenthe. Charlotte weet van de hoed en de rand en vertrekt ook boos uit de stad. Inderdaad, naar haar schoonvader in Drenthe…

De vader van Joost woont in een ijsboerderij. Maar er wordt al jaren geen ijs verkocht. Er zijn torenhoge schulden bij de bank, dus besluit Sofie dat er een werkplan moet komen. Alleen heeft Sofie er weinig kaas van gegeten. Arrogante advocaat Jens weet dat wel, maar ja, die is zo arrogant hé. Charlotte wil ook graag dat haar schoonvader uit de problemen komt, maar dan moet ze samenwerken met Sofie. Dat gaat niet helemaal goed.

Tja… het boek is zoals ik al zei nogal oppervlakkig en cliché, een beetje boel zelfs… Maar dat mocht de pret niet drukken. Door mijn verstand op nul te zetten was het verhaal best boeiend. Leuk zelfs! Gaandeweg had ik ook voor een paar personages bijnamen verzonnen. Zo noemde ik Joost “l*lletje rozenwater”. Hij is echt zo’n irritante zakelijke mannetje die zich niet kan inleven in gevoelens. Dan hebben we ook nog “stugge Harm”, die achter het stugge best gevoelig is. Echt goed uitgewerkt zijn de personages niet, maar goed, dat had ik al een beetje verwacht.

Waarschijnlijk zal het de bedoeling zijn dat je partij kiest in deze chicklit. Voor Charlotte of voor Sofie. Beide vertellen namelijk hun kant van het verhaal. De bedrogen Charlotte, die zich heel zielig voelt. En Sofie, die al drie jaar wacht tot Joost voor haar kiest. Ik vond beide dames nogal moeilijk en egoïstisch. Vooral Charlotte vond ik het meest onredelijk. Ik begreep ook niet wat ze zagen in Joost. Dus partij kiezen was bij mij geen optie.

Ik had gehoopt meer over het proces van ijs maken te lezen, daar was weinig aandacht voor. Door de strubbelingen van Sofie en Charlotte is dat ijs maken maar een kleine bijzaak. Ik miste ook wel wat diepgang, het blijft allemaal een beetje vlak. Ook wordt er door de personages af en toe wat denigrerend gedaan over de provincie Drenthe. Ik snap de insteek van de auteur wel. De stadse meisjes zijn het dorpse leven niet gewend en zitten dan ook vol vooroordelen. Maar toch stoorde het een beetje.

Verwacht geen diepgaande dialogen, of dubbele lagen. ‘Lekker is dat’ leest snel en makkelijk door. Gewoon een prettig boek voor buiten in de zon met een kop koffie of thee erbij.


1 reactie

Reageer op: Lekker is dat van Anne West

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten