De debutant van Suzanne Hazenberg

de debutant coverMijn eerste kennismaking met Suzanne Hazenberg was een heftige ervaring kan ik wel zeggen. Spannend, maar ook luguber!

Ymke de Ruyter is scenarioschrijfster bij een dagelijkse soap en heeft net haar eerste thriller geschreven. Een bekende uitgeverij gaat haar debuut uitgeven en ziet haar als een grote belofte voor de thrillerwereld. Maar Ymke’s eigen leven is ook een thriller. Een zoon die vastzit, een moeilijke scheiding en nog steeds sporen uit het verleden volgen Ymke op de voet. Maar ook in het schrijverswereldje lijkt het gevaar dicht op de huid te zitten.

‘De debutant’ is het vervolg op ‘Thriller’. Dat boek heb ik niet gelezen, maar gelukkig verwijst Suzanne Hazenberg handig naar eerdere gebeurtenissen door kort en helder uitleg te geven. Hierdoor kon ik het verhaal nog steeds goed volgen. Het verhaal is zeer onderhoudend en boeiend geschreven en liet me niet los!

Suzanne Hazenberg schrijft met veel leuke details over de thrillerwereld. De concurrentie, hoe men denkt over Facebookberichten van andere auteurs, maar ook over het proces van het boek uitgeven wordt besproken. De sneren bij auteurs onderling. En ook al gebruikt Suzanne Hazenberg fictieve namen, toch is het leuk om er bekende auteursnamen aan te koppelen.

Het leven van Ymke is een beladen leven. Zoon Dylan die vast zit, maar doortrapte spelletjes lijkt te spelen met zijn therapeut. De scheiding met haar man Andy, die maar niet doorgezet wordt, het geeft Ymke hoop, maar maakt haar ook gek. En dan het plotselinge gevaar… In de thrillerwereld gebeuren er ineens grimmige dingen. Er vallen doden. Ymke heeft het gevoel dat ze niemand meer kan vertrouwen.

‘De debutant’ is een thriller die net een stapje verdergaat. Bij vlagen luguber durft te zijn. Soms te luguber! Gebeurtenissen aan het einde van het verhaal lieten mij kokhalzen. Zelfs nu kan ik nog misselijk worden als ik eraan terugdenk. Geloof me, ik ben heel wat gewend bij thrillers, maar toen dat ene hoofdstuk aanbrak en ik de eerste zin las, dacht ik: ‘doe me dit niet aan’. Het kwam toch. Aangezien ik heel makkelijk beelden in mijn hoofd krijg bij wat ik lees, was dit niet al te prettig kan ik je zeggen. Maar aan de andere kant vind ik het ook heel gewaagd, juist goed, veel te vaak blijft een thriller toch wat braaf. Grappig detail is dat Ymke dat in het boek ook zelf zegt over de boeken van haar collega’s.

De ontknoping vond ik ergens vergezocht, moest even knipperen met mijn ogen, want dit was wel het laatste wat ik had verwacht. Maar ergens ook heel fijn dat het verhaal niet zo voorspelbaar is. Ik had namelijk verschillende verdachten in mijn hoofd dankzij de slimme zijsporen in het boek. ‘De debutant’ is een whodunnit en er hangt constant een ongemakkelijke sfeer in het verhaal. Een thriller zoals die moet zijn dus. Binnenkort ga ik ‘Thriller’ lezen, zodat ik wat meer te weten kan komen over Ymke en alles rondom haar zoon Dylan.


3 reacties

Reageer op: De debutant van Suzanne Hazenberg

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten