Ei van Anna Drijver

Ei coverEindelijk kon ik beginnen in ‘Ei’ van Anna Drijver. Het lag al een tijdje op mijn stapel en steeds kwam het er niet van. Toentertijd was ik enorm fan van haar debuut ‘Je blijft’, dus ik was heel verheugd dat ik eindelijk in haar laatste roman kon beginnen!

Leyla is een zorgzaam en lief meisje. Ze werkt op een redactie en is erg bedreven in haar werk als politiek journaliste. Op een dag moet ze voor het vervangen van haar spiraaltje naar het ziekenhuis. Een routine ingreep, maar op de echo zien ze wat vreemds. Er volgt een routine operatie, maar vanaf dan is het leven van Leyla niet meer wat het was.

Als Leyla uit de operatie komt blijkt dat er tijdens de ingreep veel meer is gedaan dan gepland was. Wat er precies is misgegaan is niet duidelijk, maar de kans op het krijgen van kinderen is plotseling nihil geworden zonder dat Leyla zich daar op kon voorbereiden. Arts Han Adema is verantwoordelijk voor deze operatie. Hij voelt zich na deze misstap ernstig onzeker en dit heeft gevolgen voor zijn leven. Leyla zelf is langzaam aan het wegglijden en kan deze omslag in haar leven niet goed accepteren.

In ‘Ei’ volgen we vooral Leyla. Ze is koppig, soms onredelijk en dat is voor haar vriend vaak lastig. Ook zijn er enkele hoofdstukken over Han Adema. De wat oudere gynaecoloog. Hij is altijd de rust zelve, maar na de operatie voelt hij zich heel onzeker en lijkt bang voor alles te zijn.

Anna Drijver heeft een mooie schrijfstijl met mooie zinnen en onverwachte wendingen. Zo laat ze Leyla op een avond plotseling een beddenzaak binnen wandelen, om even later in een stapelbedje te gaan slapen. Wat volgt is een amusant stukje waarin de verkoper ietwat wanhopig Leyla uit de zaak probeert te werken. Grappig, maar ergens ook venijnig tussen de regels. Die combinatie vind ik erg mooi in een verhaal en Anna Drijver kan dat.

Wel vond ik het jammer dat ik op sommige vragen geen antwoord kreeg. Hoe loopt het nu af met arts Han Adema? Wat is er nou precies misgegaan tijdens die operatie? Ik heb alleen de versie van Han Adema gelezen daarover, maar hij was alles behalve helder, dus duidelijkheid kreeg ik daar niet echt over. Was Han Adema toen al niet lekker in zijn hoofd? Hoe gaat het verder met Leyla en haar vriend? Losse eindjes dus en een epiloog was daarom wel fijn geweest!

Toch leest ‘Ei’ erg prettig en het verhaal heeft me zeker geraakt.

 


2 reacties

 • 30 juli, 2015 om 12:06
  youniqueblog zegt:

  Wow, dit klinkt als een heel intrigerend boek. Anna Drijver is inderdaad een heel goede schrijver, dus ik ben hier zeker erg benieuwd naar. Wel jammer dat je niet op iedere vraag antwoorden kreeg – daar zou ik zelf ook heel slecht tegen kunnen 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  youniqueblog Beantwoorden

  • 31 juli, 2015 om 19:01
   Leesdame zegt:

   Ja, want wat er precies misging, dat wordt gewoon niet echt duidelijk. Beide personages zijn nogal in de war blijkbaar 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Ei van Anna Drijver

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten