31 juli 2015

Hou van mij van Anja Feliers

Ik ging laatst op mijn knieĆ«n voor de boekenkast zitten, had zin in een papieren boek en vond deze: ‘Hou van mij’ van Anja Feliers. Deze lag al een zeer lange tijd ongelezen in mijn kast en ik had in die tussentijd wel gave recensies over dit boek gelezen.

Psychologe en docente Kathleen leeft op goede voet met haar ex-man Marc en woont samen met haar dochter Julie. Kathleen wordt al een tijdje voor de voeten gelopen door Matthias, een jonge bij haar op de hogeschool. Ook krijgt ze vreemde telefoontjes en voelt ze zich bekeken en achtervolgt.

Al gauw verdenkt Kathleen Matthias, maar hij ontkent alles. Als dan ook nog eens Julie opbiecht verliefd te zijn op Matthias wordt de hele situatie voor Kathleen een obsessie. Ze wil Matthias ontmaskeren, maar Julie, Matthias en haar ex Marc blijven herhalen dat haar beschuldigen te kort door de bocht zijn. Kathleen blijft volhouden, maar wat nou als het gevaar uit een andere hoek komt?!

‘Hou van mij’ is een Vlaamse thriller en het was heel lang geleden dat ik een boek van onze zuiderburen had gelezen. Jammer dat ik zo lang gewacht heb eigenlijk, want de schrijfstijl van Anja Feliers is heel prettig leesbaar en heeft een gemoedelijk ondertoon. Het thrilleraspect vond ik in het begin weliswaar meer neigen naar spannende roman, maar het einde van het boek maakte de thrillerbelofte helemaal goed! Ik zat bijna op het puntje van mijn stoel toen ik bij de climax was.

‘Hou van mij’ vond ik niet voorspelbaar, ik had allerlei verdachten in mijn hoofd zitten en soms dacht ik zelfs dat Kathleen gek geworden was. Er lagen veel mogelijkheden open, maar de daadwerkelijk clou verraste mij! Een mooie clou en ook niet vergezocht. Ook de psychologische dwalingen die je samen met Kathleen doormaakt vond ik interessant. De tunnelvisie, maar ook dat als je (koppig) vast blijft zitten in je eigen verdenkingen, je ook belangrijke dingen over het hoofd ziet. Dat proces vond ik mooi omschreven en daar kon ik ook wel wat mee.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: