Hou van mij van Anja Feliers

Hou van mij coverIk ging laatst op mijn knieën voor de boekenkast zitten, had zin in een papieren boek en vond deze: ‘Hou van mij’ van Anja Feliers. Deze lag al een zeer lange tijd ongelezen in mijn kast en ik had in die tussentijd wel gave recensies over dit boek gelezen.

Psychologe en docente Kathleen leeft op goede voet met haar ex-man Marc en woont samen met haar dochter Julie. Kathleen wordt al een tijdje voor de voeten gelopen door Matthias, een jonge bij haar op de hogeschool. Ook krijgt ze vreemde telefoontjes en voelt ze zich bekeken en achtervolgt.

Al gauw verdenkt Kathleen Matthias, maar hij ontkent alles. Als dan ook nog eens Julie opbiecht verliefd te zijn op Matthias wordt de hele situatie voor Kathleen een obsessie. Ze wil Matthias ontmaskeren, maar Julie, Matthias en haar ex Marc blijven herhalen dat haar beschuldigen te kort door de bocht zijn. Kathleen blijft volhouden, maar wat nou als het gevaar uit een andere hoek komt?!

‘Hou van mij’ is een Vlaamse thriller en het was heel lang geleden dat ik een boek van onze zuiderburen had gelezen. Jammer dat ik zo lang gewacht heb eigenlijk, want de schrijfstijl van Anja Feliers is heel prettig leesbaar en heeft een gemoedelijk ondertoon. Het thrilleraspect vond ik in het begin weliswaar meer neigen naar spannende roman, maar het einde van het boek maakte de thrillerbelofte helemaal goed! Ik zat bijna op het puntje van mijn stoel toen ik bij de climax was.

‘Hou van mij’ vond ik niet voorspelbaar, ik had allerlei verdachten in mijn hoofd zitten en soms dacht ik zelfs dat Kathleen gek geworden was. Er lagen veel mogelijkheden open, maar de daadwerkelijk clou verraste mij! Een mooie clou en ook niet vergezocht. Ook de psychologische dwalingen die je samen met Kathleen doormaakt vond ik interessant. De tunnelvisie, maar ook dat als je (koppig) vast blijft zitten in je eigen verdenkingen, je ook belangrijke dingen over het hoofd ziet. Dat proces vond ik mooi omschreven en daar kon ik ook wel wat mee.

 


Reageer op: Hou van mij van Anja Feliers

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten