De reünie op het witte doek

de reünie filmposterNa lang wachten was het eindelijk de dag dat ik ‘De reünie’ op het witte doek kon bewonderen. Daar keek ik oprecht naar uit, omdat ‘De reünie’ één van de eerste thrillers was die ik ooit las en omdat het mijn favoriete thriller van Simone van der Vlugt is.

De filmtrailer vond ik op het eerste gezicht nogal chaotisch overkomen, dus ergens was ik een beetje bang dat de film ook chaotisch zou zijn, maar zo blanco mogelijk qua verwachtingen ging ik naar de bios. Een goede zet van me, want de film viel me absoluut niet tegen! De sfeer uit het boek was voor mijn gevoel erg goed overgenomen!

‘De reünie’ gaat over Sabine, die weer terugkomt op haar werk na maanden lang thuis zitten met een burn-out. Erg hartelijk wordt ze niet ontvangen, maar gelukkig is daar Olaf, de jongen die ze ook van vroeger kent en hij werkt nu bij haar in hetzelfde bedrijf. Hij flirt en Sabine voelt zich er lekker bij.

Tijdens haar schooltijd was Sabine bevriend met Isabel. Heel dik bevriend, maar plotseling waren ze vijanden en werd Sabine gepest. Isabel verdween op een dag spoorloos en werd nooit meer gevonden. Bij Sabine komen steeds meer flarden van herinneringen terug in haar hoofd. Sabine wil deze herinneringen uitzoeken, maar daar is niet iedereen even blij mee…

Er zijn wat kleine verschillen met het boek. Zo speelt de film zich af in Bloemendaal en het boek in Den Helder. Maar echt een punt vond ik dat niet. De sfeer van het druilerige strand past erg goed bij het verhaal. De grote standbeelden op het strand, de duinen op een bewolkte dag, maar ook het stadse leven in Amsterdam… het draagt allemaal goed bij aan de sfeer van het verhaal. In het begin moest ik wennen aan de flashbacks naar de jaren ’90. Maar die zijn zo treffend neergezet en samen met de beelden en de muziek gaf het mij ook een gevoel van jeugdsentiment.

Op sommige momenten vond ik de film meer een young adult thriller, omdat de verhaallijn rond de jonge Sabine ook een groot deel van de film beslaat. Dus ook deze doelgroep zal zich zeker niet vervelen bij deze film! Het viel me ook op dat Daan Schuurmans erg genoot van zijn rol als Olaf. Hij leek weer helemaal in zijn sas om zijn “Anton Noordermeer” trekken opnieuw te laten zien aan het publiek. Een rol die hem best goed staat ook. Thekla… tja… die is gewoon precies Sabine zoals ik vroeger al in mijn hoofd had zitten! 🙂

Het thrillergehalte vond ik meevallen, al voelde ik wel duidelijk een onderhuidse spanning. Misschien omdat ik het boek gelezen had pikte ik de onderliggende lading al snel op, maar of mensen dit ook oppakken als ze het boek (nog) niet kennen is de vraag. Ik ben daar best nieuwsgierig naar, dus laat het me weten in de comments als je niet tot de lezers van dit boek hoort, maar wel tot de kijkers van de film: is de film spannend genoeg als je het boek niet hebt gelezen?


3 reacties

 • 19 juli, 2015 om 02:08
  Marly zegt:

  Om maar meteen antwoord te geven op je laatste vraag: JA! Ik vond de film vanaf het allereerste moment al spannend. Natuurlijk draagt daar de muziek ook erg aan bij. Ik heb het boek liggen en ik wilde het eigenlijk graag lezem voor de film, maar dat is helaas niet gelukt. Maar nu wil ik het boek heel graag lezen! Ik leg hem meteen bovenop de stapel!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marly Beantwoorden

 • 27 juli, 2015 om 23:05
  Rowan zegt:

  Deze film lijkt me echt gaaf. Ik moet het boek alleen nog lezen! Binnenkort toch maar eens doen dan, want ik hoor van vele mensen dat dit een heel spannend verhaal is.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Rowan Beantwoorden

  • 31 juli, 2015 om 19:02
   Leesdame zegt:

   Klopt, ik vond ook dat de soberheid uit het boek heel goed gevangen was in de film 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De reünie op het witte doek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten