De huid van Dr. Yael Adler

De huid coverDit is een boek wat al een tijdje op mijn lijstje stond. Ik heb het nu gelezen en ik kan dit boek iedereen aanraden die geïnteresseerd is in ons grootste orgaan: de huid…

Dr. Yael Adler is een bekende Duitse huidarts met eigen praktijk. Ze weet erg veel en ziet elke dag ook genoeg huidproblemen voorbijkomen. Helaas zijn er ook veel misverstanden. Daarom besloot Dr. Adler een boek uit te brengen over onze huid. Dit doet ze op een toegankelijke en heldere manier. Met wat humor en herkenbare voorbeelden is ‘De huid’ een handig ‘huidboek’ geworden.

Dr. Adler zat laatst bij RTL Late Night. Ze vertelde met veel sprankeling over haar werk en haar kennis over de huid. Gelijk stonden al heel wat mensen op hun achterste benen op diverse social media. Zo vertelde deze arts dat dagelijks douchen helemaal niet zo goed is voor je huid. Veel mensen doken daar op af zonder eigenlijk te weten wat deze huidarts bedoelde. Begrijpelijk, want Dr. Adler kreeg ook maar een kleine tien minuten en werd ook regelmatig onderbroken. In haar boek legt ze het veel duidelijker uit.

Alles passeert de revue: zonnebrand, huidkanker, verschillende huidziektes, voeding, maar ook de rol van je huid bij intimiteit en seksualiteit. Dr. Adler weet alles wetenschappelijk te onderbouwen. Als je het zo leest, is de huid zeker een soort spiegel van ons leefgedrag. Dat niet alleen, onze huid verraadt ook nog eens onze échte emoties. Zijn we boos, dan worden we rood. Maar ben je bang of gespannen, dan trek je zomaar bleek weg. Voel je jezelf wat verlegen of komt schaamte om de hoek kijken? Dan krijg je gegarandeerd rode konen.

Bij teveel douchen met teveel en te vaak zeep kun je eczeem krijgen, maar van veel spanningen ook. Je huid reageert op alles wat je doet en dus ook op je voeding. Ook daar gaat Dr. Adler diep op in. Ook interessant zijn de hoofdstukken over intimiteit en seksualiteit. Dat aanraken (intimiteit) belangrijk is en dat dit gelukshormonen aanmaakt. Ook heeft ze een kritische blik op de cosmetica-industrie (beloftes in potjes) en geeft ze op het eind een schema met eenvoudige huidproblemen en hoe je dit kunt oplossen met huismiddeltjes (sheaboter, kokosolie, rauwe ui, honing etc.).

Het boek leest erg makkelijk. Je kan opzoek gaan naar specifieke informatie, bijvoorbeeld als je meer wilt weten over huidziektes. Maar je kan het boek ook van voor naar achter doorwerken. Dr. Adler schrijft op een begrijpelijke manier over medische zaken en geeft ook voorbeelden van patiënten die ze ooit behandeld heeft. Toch voelt het bij vlagen ietwat prekerig, maar ik geef haar geen ongelijk wat betreft de onderwerpen huidkanker en zonnebrand. Ja, we weten het: we moeten ons insmeren… Maar dat doen we vaak half om half (me too). Want smeer jij bijvoorbeeld je oren en de tere huid achter je oren ook rijkelijk in met zonnebrandcrème? Precies 😉

Bij het hoofdstuk over huidkanker geeft ze duidelijke voorbeelden en ook duidelijke adviezen hoe je mogelijke huidkanker zelf al kunt herkennen. Alleen is dat uiteraard geen leidraad, bij twijfel naar een arts gaan! Dit geeft ze zelf ook duidelijk meerdere malen aan, ook dat we ons niet moeten leiden door schaamte. Een huidarts heeft al duizenden mensen gezien, die kijkt nergens meer van op. Verder heeft ze ook een duidelijke mening over tatoeages en cosmetische ingrepen. Interessant om te lezen, zeker ook de voorbeelden die ze erbij pakt.

Wat ik  o.a. heb geleerd van dit boek:

– Zonnebrand factor 50 gebruiken en alles goed insmeren
– dat ik niet moet kijken naar “de belofte op het potje” maar naar de ingrediënten achterop
– dat het belangrijk is om je moedervlekken regelmatig na te kijken op veranderingen
– sheaboter op je lippen is beter dan standaard lipbalsem
– knuffelen/intimiteit is gezond en maakt je gelukkig

En nog veel meer! Ik blijf dit boek zeker gebruiken als naslagwerk!


Reageer op: De huid van Dr. Yael Adler

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten