Haat van Mel Wallis de Vries

haat coverIk kocht ‘Haat’ van Mel Wallis de Vries tijdens het Ebook Prijzencircus. Anyway, ik verheugde me op ‘Haat’ en binnen twee dagen had ik dit boek dan ook uit.

In ‘Haat’ draait het om Nikki. Ze is een populair meisje, maar iedereen lijkt een grafhekel aan Nikki te hebben. Op een avond wordt ze samen met een ander meisje in het park gevonden, Nikki heeft een mes vast en een hoofdwond, maar zelf weet ze echter niet meer wat er gebeurd is. Nikki zegt ook dat andere meisje niet te kennen. De politie gelooft het maar half om half…

Met een hersenschudding en een paar hechtingen wordt Nikki naar huis gestuurd. Haar ouders maken meer ruzie dan gezelligheid en Nikki heeft het gevoel dat iedereen haar nu anders bekijkt en ergens van verdenkt. De vinger op de juiste plek leggen lukt echter niet. Ondertussen wordt ze ondervraagt door de politie, die duidelijk bij Nikki woorden in de mond willen leggen. Maar Nikki weet totaal niet wie dat meisje is en waarom zij juist een mes vast had. Ondertussen ligt dat andere meisje nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.

De klasgenootjes lijken allemaal een dubbele agenda te hebben en denken weinig goeds van Nikki. Om de beurt komen er een paar aan het woord en het is duidelijk dat ze Nikki liever zien gaan dan komen. Ook beste vriendin Lisa doet vreemd. Nikki voelt zich steeds eenzamer worden, maar beseft dat alleen zijzelf dit mysterie kan oplossen. In plaats van verbetering wordt de situatie steeds slechter en schrijnender voor Nikki. Iemand in haar omgeving lijkt haar een hak te willen zetten, fantaseert er zelfs over dat hij of zij Nikki vermoord… Maar wie?

Dit boek is heel spannend en ik bleef maar doorlezen. Toch geeft ‘Haat’ mij niet het ultieme gevoel wat ik bij eerdere Mel-thrillers wel had. De puzzelstukjes vallen op het eind wel op hun plek, maar ze lijken niet goed in het geheel te passen voor mijn gevoel. Het is alsof het einde lukraak bedacht is op het moment dat het geschreven moest worden. Daarom ben ik niet zo super enthousiast dat ik meteen vijf sterren geef.

Waar ik vooral de kriebels van kreeg was personage Timo. Hij en zijn manier van denken zou een thriller op zich kunnen zijn. De manier hoe hij onoprecht met meisjes en lust omgaat vind ik triest en de wetenschap dat er inderdaad zulke jongens bestaan geeft nog meer trieste gedachtes. Ik vind het heel goed dat Mel hier de aandacht op legt, zodat scholieren deze signalen in hun eigen omgeving ook makkelijker op kunnen pakken.

Daarnaast heb ik het gevoel dat ik het allemaal al wel eens gelezen heb. Natuurlijk niet dit verhaal, maar wel dezelfde wijs. De thema’s komen in veel van haar thrillers voorbij. De kattige vriendinnen, die alles behalve oprecht zijn, kibbelende ouders en een flinke dosis haat en jaloezie. Toegegeven, het zijn prettige thema’s voor een jeugdthriller, maar het gevaar zit ‘m in de herhaling en ik hoop daarom dat er in haar toekomstige thrillers wat meer variatie zal zitten.


4 reacties

 • 19 november, 2017 om 19:07
  Tessa Terberg zegt:

  het is echt een geweldig boek! ik heb hier mijn boekverslag overgedaan het lieftst wil ik alle boeken van Mel Wallis de Vries lezen<3

  Ikhartje(0) deze reactie

  Tessa Terberg Beantwoorden

  • 19 november, 2017 om 20:03
   Leesdame zegt:

   Dat wil ik ook <3
   Vorige week heb ik haar nieuwste boek 'Pijn' gekocht. Heel nieuwsgierig naar!

   Ikhartje(2) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 6 juni, 2018 om 15:48
  evi Van Drent zegt:

  wat is de titel verklaring van het boek haat?

  Ikhartje(9) deze reactie

  evi Van Drent Beantwoorden

  • 6 juni, 2018 om 16:27
   Leesdame zegt:

   Als je dit boek gaat lezen, dan kom ook achter het antwoord op je vraag 🙂 Iedereen leest namelijk anders, het mooiste en het meest leerzame (saai woord, I know 😉 ) is dan ook om voor jezelf deze titel te verklaren en daarin verweef je vervolgens je eigen persoonlijke mening. Leer je veel van en daarnaast is het ook een erg spannend boek! Je kan er echt leesplezier aan beleven!

   Voordat je gaat beginnen zou je jezelf alvast deze vragen kunnen stellen: wat betekent voor jou haat? Wat voel je daarbij? Kom je deze gevoelens ook tegen in dit boek? Succes!

   Ikhartje(6) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Haat van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten