24 februari 2017

Shoplog, lekker veel nieuwe boeken :)

Soms heb je leeshonger en kun je die honger goed stillen. Soms wil de leeshonger iets nieuws. En er was een boekenbon, die moest op. Nou ja ‘moest’… Het kriebelde nogal en ik vond leuke boeken, die ik te graag wou hebben.

Ik heb voornamelijk non fictie gekocht, op één boek na. Dat zie je hiernaast al… De thriller ‘Schaduwkinderen’ van Linda Jansma. Ik vind dat Linda Jansma goede en spannende thrillers schrijft, dus deze kan niet ontbreken natuurlijk. Ik kijk er al erg naar uit! Het is het eerste deel van de serie ‘Cirkel van het kwaad’.

Columnbundel vol humor en zelfspot

Zoals gezegd kocht ik voornamelijk non fictie. Zoals het vermakelijke ‘Als het maar niet op ons lijkt’ van Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen. Beide schrijven columns en dit keer bundelen ze hun krachten samen. Ze schrijven met veel humor, zelfspot en soms een kritisch randje over het moeder- en vaderschap. Over hun vooroordelen over het ouderschap en hoe het in werkelijkheid is. Ik heb dit boek al bijna uit, dus je kunt de leeservaring al snel verwachten!

Diorama’s maken

‘Cut & Colour’ van Annemarie Vermaak is een kleur- en knipboek. Je maakt met dit boek diorama’s. De platen zijn opgebouwd in meerdere lagen. Die kleur je in en knip je uit volgens de lijntjes. Dan liggen al die lagen als een soort 3D over elkaar. De thema’s zijn verschillend. Van een simpele krans, tot een Marokkaanse stad met allemaal poortjes en pilaren. Op Instagram zal je zeker het een en ander voorbij zien komen als ik er mee bezig ben.

Een boek over (kleine) heldendaden

‘Het hedendaagse heldenboek’ van Rachel van de Pol zag ik al een paar keer voorbijkomen op tv. Rachel droomde vaak over helden en heldendaden. In die dromen vloog ze over de wereld. Helaas was dit in werkelijkheid iets lastiger, maar elke dag een kleine heldendaad verrichten was minder lastig. Dus Rachel ging aan de slag en besloot een jaar lang elke dag een goede daad te verrichten. Van die daden die eigenlijk iedereen gemakkelijk kan overnemen. Zo ruimde Rachel parken op en liet lieve briefjes achter in de trein. Ik word altijd heel blij van dit soort boeken en ik was ook meteen nieuwsgierig! Hieronder de trailer, die is ook erg leuk gemaakt!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: