De nachtdienst van Esther Verhoef

de nachtdienst cover

‘De nachtdienst’ is een echte ouderwetse pageturner zoals we gewend zijn van Esther Verhoef.

Emma is dierenarts en woont samen met haar veertienjarige dochter Vegas boven de dierenkliniek waar ze werkt aan de rand van een bos. Tijdens haar nachtdienst wordt ze door twee gemaskerde mannen op een agressieve en intimiderende manier gedwongen om hun zwaargewonde vriend te opereren. Emma doet haar best, maar ze weet nog niet dat het begin is van nog meer ellende. Puberdochter Vegas lijkt ook te ontsporen…

Enorm veel tempo in dit verhaal

‘De nachtdienst’ vliegt voorbij als je eenmaal begonnen bent! Emma probeert na de heftige nacht en de illegale operatie haar leven zo goed mogelijk weer op te pakken, maar krijgt overal tegengas. Haar dochter Vegas is verliefd op een oudere jongen en raakt door hem betrokken bij een inbraak. Vegas wil diep in haar hart nog steeds knuffelen met haar moeder, maar gedraagt zich als een opstandige puber. Haar leven krijgt meer kleur als Emma besluit om de vader van Vegas op te zoeken.

Emma werkt als dierenarts, ze is gefocust en erg goed in haar werk, maar niet geliefd bij haar meeste collega’s. Alleen charmeur Deon lijkt haar te mogen. Emma heeft het gevoel dat de daders haar nog steeds in de gaten houden en dat er nog altijd dingen gebeuren die niet in de haak zijn, daarom gaat ze zelf op onderzoek uit. Ook Vegas heeft hier een handje van, zij krijgt door dat haar moeder iets verbergt en gaat snuffelen tussen haar moeders spullen, met alle gevolgen van dien.

Mooie dialogen en modern taalgebruik

Ik vond de gesprekjes tussen de personages erg leuk om te lezen. Er is duidelijk veel chemie tussen Emma en haar ex Jonathan. Vegas gebruikt veel straattaal en termen die bekend zijn onder jongeren. Zoals bijvoorbeeld ‘snitch’. Vegas leert en ontdekt hoe vriendschap in elkaar zit en dat misdaad niet de juiste manier is om te laten zien hoe cool je bent.

De spanning is niet altijd zenuwslopend, maar blijft wel aanwezig. Er is geen rustpauze, de trein dendert door en er gebeurde veel. In de tweede helft beginnen worden er wat puzzelstukjes op de juiste plek gelegd en vallen de maskers af bij mensen uit Emma’s omgeving. Maar alles heeft twee kanten. De daders zijn zelf misschien wel de grootste slachtoffers en dat maakt dit verhaal naast spannend ook een beetje bitter.

‘De nachtdienst’ is een heerlijk spannende weglezer van Esther Verhoef!


Reageer op: De nachtdienst van Esther Verhoef

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten