Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Het cupcake cafe cover

De zomer is begonnen, tijd voor lekker veel feelgood! En eindelijk kon ik beginnen aan mijn verzameling van Jenny Colgan. Ik heb vrijwel al haar vertaalde boeken in mijn bezit, maar ik miste de tijd om eraan te beginnen.

Issy werkt als officemanager op een makelaarskantoor, maar wordt ontslagen. Dit doet dubbel pijn omdat ze een affaire heeft met haar werkgever. Bij de bushalte volgt ze aandachtig gesprekken tussen een vrouw en een makelaar en een leegstaand pand. Dat brengt haar op een idee…

Veel doorzettingsvermogen

Issy zit niet bij de pakken neer. Ze wil haar eigen Cupcake Café beginnen, want bakken is haar lust en leven, maar dat is echter niet zomaar geregeld. Er is geld nodig, het pand moet worden opgeknapt en is er nog een andere bieder. Ook zijn er vergunningen nodig en antwoorden op simpele vragen zoals: hoeveel koffie heb je eigenlijk per week nodig in zo’n café? Issy heeft doorzettingsvermogen en werkt al deze zaken netjes af en uiteindelijk kan ze haar zaak openen, al gaat het de eerste weken niet van een leien dakje.

Stiekem blijft ze ook hopen dat haar werkgever Graeme haar terug opzoekt. Maar als lezer vraag je jezelf af wat ze in hemelsnaam met zo’n ploert moet. Graeme is een narcistische man en gebruikt Issy uit eigen belang. Het duurt even voor dit kwartje valt bij Issy. Gelukkig waren de overige personages het met mij eens en waarschuwen ze Issy ook.

Veel bijpersonages

Jenny Colgan is de alleswetende verteller, ze beschrijft wat de personages doen en denken en verklapt ook wat hun intenties zijn. Op die manier gaat het verrassende aspect er wel van af, maar aan de andere kant: je hoeft lekker niet na te denken bij dit verhaal. De aandacht gaat niet alleen naar Issy toe in dit verhaal. Er zijn veel bijpersonages en ook hun levens worden belicht.

Zoals Austin, de medewerker van de bank en zijn broertje Darny. Helena, Issy’s beste vriendin met wie ze samenwoont. De lieve, maar ook onzekere Pearl en haar zoontje Louis. Pearl helpt Issy in het café. Dan is er nog opa, hij zit in een tehuis, maar hij is de bedenker van de vele bakrecepten en hij was vroeger een succesvol bakker. Nu is hij dementerend, maar heeft af en toe nog heldere momenten.

Elk hoofdstuk begint met een recept

Het boek staat ook vol (makkelijke) recepten, die je zo na kunt maken en die ook voorbijkomen in het boek. De recepten zijn op een leuke manier omschreven en hebben soms grappige namen.

De stijl van Jenny Colgan is vrolijk, maar ook realistisch en ze biedt een lach en een traan. De hoofstukken zijn echter heel erg lang en hierdoor zag ik er wel eens tegenop om een nieuw hoofdstuk te beginnen als ik eigenlijk niet zoveel tijd had. Zo had ik een hoofdstuk van maar liefst 43 pagina’s (op mijn e-reader). Dat lees je echt niet even voor het slapengaan uit.

‘Het Cupcake Café’ is het eerste deel van een serie. ‘Christmas at the Cupcake Café’ is nog niet vertaalt, maar ik verwacht dat dit wel gaat gebeuren. Ik heb de smaak nu te pakken en ik ben meteen begonnen in ‘Café, zon & zee’ van de Mure Island serie.


Reageer op: Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten