De speelgoedman van Heleen van den Hoven

De speelgoedman cover

Ik had weer eens zin in een spannend boek en dat werd de psychologische thriller ‘De speelgoedman’ van Heleen van den Hoven. Ik ging overstag na het lezen van een paar recensies op Goodreads.

Inigo Dubbelman werkt bij een transportbedrijf en is nogal saai. Na een wortelkanaalbehandeling bij een speciale angsttandarts in Amsterdam belandt hij plotseling in een vreemde straat, waar hij toch een vlaag van herkenning voelt. Het is het begin van vreemde situaties, nachtmerries en ‘vergeten uren’. Ondertussen krijgt zijn collega Fee steeds meer belangstelling voor hem.

Inigo en Fee

Inigo is nogal op zichzelf. Het liefst maakt hij in zijn kelder speelgoed, wat hem de bijnaam ‘de speelgoedman’ oplevert. Hij verzamelt Dinky Toys en hij is erg precies in zijn werk. Op zijn werk bij Dubbelman Logistiek krijgt hij steeds meer belangstelling voor Fee Kastelijn en zij ook voor hem. Het leven lijkt voort te kabbelen, maar Inigo wordt steeds vaker geplaagd door nachtmerries en vage herinneringen aan zijn jeugd. Hij wordt onrustig hiervan, gaat slaapwandelen en hij blijkt van alles te doen wat hij later weer vergeten is. Uiteindelijk zoekt hij hulp, maar dit is het begin van nog meer ellende…

Maar Inigo is niet de enige hoofdpersoon. Fee Kastelijn komt ook aan het woord. Iemand heeft een rotstreek met haar uitgehaald. Zo staan er gênante foto’s van haar online, wordt haar geld op een mysterieuze wijze weggesluisd van haar rekening en wordt ze vooral erg moe van haar ex. Gelukkig neemt Inigo het voor haar op en dit is het begin van een prille relatie. Maar Inigo zit nu net in de meest complexe periode van zijn leven en hoewel Fee er voor hem is, kampt ze ook zelf met verdriet en verwarring.

Verrassende wendingen

Heleen van den Hoven kan meeslepend en beeldend schrijven. Dat is maar goed ook, want dat zorgt ervoor dat je als lezer bij de les blijft in dit ietwat verwarrende verhaal. Deze verwarring is echter een cruciaal aspect in deze thriller! De verwarring die je voelt in de eerste helft is vooral heel intrigerend en voor mijn gevoel dan ook van toegevoegde waarde met betrekking tot de spanningsboog. Je verlangt als lezer -net als Inigo en Fee- naar duidelijkheid. Heleen van den Hoven neemt de tijd hiervoor, maar wordt nergens langdradig.

Het verhaal heeft een paar verrassende wendingen. Zo verrassend dat je op het eind het gevoel krijgt dat je het boek misschien nog een keer zou moeten lezen. Na het lezen van de laatste pagina heb ik nog een paar keer teruggebladerd in het ebook. ‘Wat als…’ dacht ik steeds en ik vind dan ook dat de auteur deze thriller heel slim in elkaar heeft gezet!


Reageer op: De speelgoedman van Heleen van den Hoven

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten