3 juni 2020

Onverbeterlijk van Lisette Jonkman

Lisette Jonkman schreef een actuele en romantische novelle die zich afspeelt tijdens de Corona-tijd.

Journaliste Bente staat na een interview met een schrijver op het station om weer terug naar huis te reizen als haar moeder belt om te zeggen dat ze niet naar huis kan komen. Haar vader blijkt namelijk Corona te hebben. De laatste trein vertrekt en ze zit dus vast op het station in the middle of nowhere. Ze heeft twee opties: logeren bij de arrogante schrijver Ivan Samuel Wijsmans in zijn boerderij. De andere optie is haar intimiderende werkgever.

Luchtige novelle met een serieus kantje

Uiteindelijk blijkt de arrogantie van Ivan Samuel Wijsmans wel mee te vallen en kunnen hij en Bente het al snel goed met elkaar vinden. Wel maken ze samen wat afspraken omtrent privacy en ruimte om te werken. Ivan blijkt ook een zorgzame kant te hebben. Hij geeft Bente een aantal goede adviezen en hij geeft haar vooral meer zelfvertrouwen. Bente voelt zich niet altijd happy. Ze mist haar beste vriendin en op haar werk wordt ze raar aangekeken. Dit komt vanwege haar werkgever Martijn, hij is glibberig, intimiderend en neerbuigend naar Bente toe.

Lisette Jonkman kan heerlijk schrijven en deze novelle is erg actueel. Het boek speelt zich af tijdens de intelligente lockdown in Nederland. Daarnaast is het thema #metoo ook aanwezig in ‘Onverbeterlijk’. Dit thema heeft Lisette Jonkman heel treffend beschreven. Je voelt echt de onmacht van Bente.

Op de boerderij

‘Onverbeterlijk’ speelt zich af op een boerderij op het platteland. Er heerst veel stilte. Bente heeft niks bij zich en het is de eerste periode flink behelpen in een boerderij waar ook nog eens een grote verbouwing gaande is. Het leidt tot vindingrijke en verrassende momenten. Iets met roze badbruisballen bijvoorbeeld 😉

‘Onverbeterlijk’ was heerlijk om weg te lezen. Stiekem hoop ik dat het een begin is van een nieuwe serie, want ik wil Bente en Ivan graag beter leren kennen in die knusse boerderij! Deze novelle is nu verkrijgbaar als ebook!