13 juni 2020

Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen

‘Misverstand in de de middle of nowhere’ is het eerste deel van de ‘Misverstand-serie’ van Lis Lucassen.

Dorothee is net haar baan kwijt en haar vriend is vertrokken naar Amerika. Als haar opa overlijdt erft ze zijn boerderij in de Achterhoek. Er zit echter wel een voorwaarde aan vast. Ze moet dertig dagen in deze boerderij verblijven. Dorothee bedenkt dat als ze na die dertig dagen de boerderij snel verkoopt, ze van dat geld een appartement kan kopen, maar ze heeft niet gerekend op de bijzondere omstandigheden die ze aantreft op de boerderij…

Boerderij in de Achterhoek

Op de boerderij woont Wes. Dorothee is verrast als ze hem ontmoet, al denkt ze eerst dat hij een inbreker is. Op zich voelt Dorothee zich al snel thuis in de boerderij en ze denkt dan ook dat ze die dertig dagen met gemak kan volhouden. Het leven in de Achterhoek roept warme herinneringen bij haar op, maar ook ergernis als sommige mensen uit het dorp zich gaan bemoeien met haar erfenis.

In de boerderij komt Dorothee zichzelf aardig tegen. Ze ontdekt dat haar relatie eigenlijk niks voorstelde en dat haar vriend Ivar haar heel respectloos behandeld heeft. Ze ontdekt ook haar talent en liefde voor bakken. Als ode aan haar oma begint ze de bakvlog “Koeienvlaaien”, waarin ze de recepten van haar oma deelt. Wes staat haar vaak met raad en daad bij en er bloeit iets moois op.

Moderne schrijfstijl

Lis Lucassen schrijft heel modern en direct. Hoofdpersoon Dorothee flapt er van alles uit. Ze is bijdehand, tikkeltje naïef en soms ook wat vooringenomen. Dat laatste zorgt ervoor dat ze soms mensen in haar omgeving van bepaalde dingen verdenkt, terwijl dat vaak niet terecht blijkt te zijn. Dorothee krijgt ook wel eens het gevoel dat mensen haar niet zien staan. Dat ze niet belangrijk is. Ik kreeg al snel de indruk dat Dorothee zich meer thuis voelt in de Achterhoek dan in de drukke stad.

Wes is dé stabiele haven in de boerderij. Ook voor Dorothee. In een paar aparte hoofdstukken deelt hij zijn verhaal. Hoe hij terechtkwam in de boerderij, over zijn jeugdliefde Amelia en hoe hij Dorothee leerde kennen. Ik vond zijn kant van het verhaal erg gevoelig en ik ontdekte al snel dat Wes een man is met levenservaring.

Romantisch en voorspelbaar

‘Misverstand in de middle of nowhere’ leest gemakkelijk en vlot. De hoofdstukken zijn kort en eindigen vaak met een soort van cliffhanger, wat dus lekker doorleest. Het is feelgood, dus je weet eigenlijk al wel dat alles uiteindelijk goed zal komen. Dat maakte het soms ook voorspelbaar, maar dat was niet storend.

Dit boek is het eerste deel van een nieuwe serie. Ik hoop dat de karakters zich meer ontwikkelen in de opvolgende delen en ik ben ook benieuwd hoe het verder zal gaan tussen Wes en Dorothee.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: