Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen

Misverstand in de middle of nowhere

‘Misverstand in de de middle of nowhere’ is het eerste deel van de ‘Misverstand-serie’ van Lis Lucassen.

Dorothee is net haar baan kwijt en haar vriend is vertrokken naar Amerika. Als haar opa overlijdt erft ze zijn boerderij in de Achterhoek. Er zit echter wel een voorwaarde aan vast. Ze moet dertig dagen in deze boerderij verblijven. Dorothee bedenkt dat als ze na die dertig dagen de boerderij snel verkoopt, ze van dat geld een appartement kan kopen, maar ze heeft niet gerekend op de bijzondere omstandigheden die ze aantreft op de boerderij…

Boerderij in de Achterhoek

Op de boerderij woont Wes. Dorothee is verrast als ze hem ontmoet, al denkt ze eerst dat hij een inbreker is. Op zich voelt Dorothee zich al snel thuis in de boerderij en ze denkt dan ook dat ze die dertig dagen met gemak kan volhouden. Het leven in de Achterhoek roept warme herinneringen bij haar op, maar ook ergernis als sommige mensen uit het dorp zich gaan bemoeien met haar erfenis.

In de boerderij komt Dorothee zichzelf aardig tegen. Ze ontdekt dat haar relatie eigenlijk niks voorstelde en dat haar vriend Ivar haar heel respectloos behandeld heeft. Ze ontdekt ook haar talent en liefde voor bakken. Als ode aan haar oma begint ze de bakvlog “Koeienvlaaien”, waarin ze de recepten van haar oma deelt. Wes staat haar vaak met raad en daad bij en er bloeit iets moois op.

Moderne schrijfstijl

Lis Lucassen schrijft heel modern en direct. Hoofdpersoon Dorothee flapt er van alles uit. Ze is bijdehand, tikkeltje naïef en soms ook wat vooringenomen. Dat laatste zorgt ervoor dat ze soms mensen in haar omgeving van bepaalde dingen verdenkt, terwijl dat vaak niet terecht blijkt te zijn. Dorothee krijgt ook wel eens het gevoel dat mensen haar niet zien staan. Dat ze niet belangrijk is. Ik kreeg al snel de indruk dat Dorothee zich meer thuis voelt in de Achterhoek dan in de drukke stad.

Wes is dé stabiele haven in de boerderij. Ook voor Dorothee. In een paar aparte hoofdstukken deelt hij zijn verhaal. Hoe hij terechtkwam in de boerderij, over zijn jeugdliefde Amelia en hoe hij Dorothee leerde kennen. Ik vond zijn kant van het verhaal erg gevoelig en ik ontdekte al snel dat Wes een man is met levenservaring.

Romantisch en voorspelbaar

‘Misverstand in de middle of nowhere’ leest gemakkelijk en vlot. De hoofdstukken zijn kort en eindigen vaak met een soort van cliffhanger, wat dus lekker doorleest. Het is feelgood, dus je weet eigenlijk al wel dat alles uiteindelijk goed zal komen. Dat maakte het soms ook voorspelbaar, maar dat was niet storend.

Dit boek is het eerste deel van een nieuwe serie. Ik hoop dat de karakters zich meer ontwikkelen in de opvolgende delen en ik ben ook benieuwd hoe het verder zal gaan tussen Wes en Dorothee.


Reageer op: Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten