22 december 2021

De sterrenhemel boven Ferry Lane van Nicola May

Een echt kerstboek voor feelgood-liefhebbers! Dat was mijn indruk toen ik dit boek voor het eerst zag! En klopte dat ook?

Star is 33 jaar, werd op haar zestiende zwanger van dochter Skye. Ze is eigenaresse van een sieradenkraam op de Ferry Lane Market. Ze blijft steeds terugdenken aan Jack, een man die ze een tijd terug leerde kennen, maar die net zo snel weer verdween. Star probeert door te gaan met haar leven en leert Conor kennen.

Gezellig op de markt

Op de gezellige Ferry Lane Market gebeurt van alles en alle inwoners gaan leuk met elkaar om. Er is een bloemenkraam, een sieradenkraam, verderop een bijenfarm en er is een schattige veerpont. Meerdere personages worden belicht. Ook Kara speelt een rol. Verderop in het boek blijkt hoe belangrijk haar rol is.

Ik heb wel het idee dat ik een aantal dingen mis, omdat ik het eerste deel niet gelezen heb, al zat ik wel meteen in gemoedelijke sfeertje van het verhaal. Dus ik raad wel aan om eerst het eerste deel te lezen.

Keuvelend en kabbelend

Het verhaal kabbelt zich voort en het duurde lang voordat ik echt in het verhaal zat. Er gebeurde niet zo heel veel in de eerste helft. Het is wel erg gezellig allemaal, er wordt gekeuveld met elkaar en soms gebeurt er wel iets, maar de personages laten dat gemakkelijk van zich afglijden.

In de tweede helft zijn er wat doorslaggevende situaties. Een zwangerschap, de terugkeer van Jack en een openbaring van een groot geheim. Wat me opviel is dat hier heel ontspannen mee wordt omgegaan. Het verhaal wordt nergens ├ęcht emotioneel of heel erg meeslepend. Het leest fijn weg en het is leuk om mee te kijken in de levens van Star, Skye en Kara. Het past goed bij deze tijd van het jaar.