16 december 2021

De tweede ronde van Martine Hoogschagen

‘De tweede ronde’ is een kerstnovelle en ik heb zelfs nog mogen meestemmen wat betreft de cover van dit ebook!

Eva werkt op een kantoor, op een dag vindt ze de Rituals Adventskalender op haar bureaustoel. Wie de gever is, is nog niet bekend, maar Eva wil dit toch graag weten. Elke dag maakt ze een vakje open, dan ontdekt Emma dat de mysterieuze gever opnieuw iets in de vakjes legt…

Voorspelbaar, maar ook lief

Ik vond ‘De tweede ronde’ een lief verhaal! Het is leuk dat de schrijfster ervoor koos om een adventskalender een belangrijke rol te geven in dit verhaal. Halverwege het verhaal krijg je al wel vermoedens wie het is en stiekem had ik nog wel op een verrassing gehoopt, maar het liep af zoals ik verwachtte.

Het is Martine Hoogschagen gelukt om een goedlopend verhaal in kerstsfeer te vangen in een novelle. Het werd leuk toen de vakjes van de kalender opnieuw gevuld waren en Eva uiteindelijk op het idee kwam om de vakjes óók te vullen voor de mysterieuze gever. Dit vond ik een leuk gegeven!

‘De tweede ronde’ lees je in een uurtje uit. Ik vind de afwerking en de cover erg mooi en zorgvuldig gedaan. Martine Hoogschagen neemt feedback van lezers serieus en dat zie je terug in het eindresultaat.

2 reacties

  • 16 december, 2021 om 17:30
    Martine Hoogschagen

    Luna wat leuk dat je een recensie hebt geschreven voor mijn feelgood kerstnovelle De tweede ronde! Het is het allereerste verhaal van mij dat ooit gepubliceerd is en jouw recensie is de eerste van een boekenblogger, dus bij deze heb ik er weer een nieuwe mijlpaal dankzij jou!

    Ik heb mijn verhaal vanuit een soort kerstgedachte speciaal geschreven voor iedereen die net als Eva de hoofdpersoon in De tweede ronde altijd voor anderen klaar staat en iedereen helpt, maar soms wordt het een beetje te veel. Er staan wat tips in de tekst verweven om hulp wat meer te doseren en toch anderen blij te maken.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: