19 december 2021

Stille nacht van Noortje Brink

De thrillernovelles van Noortje Brink, dat is toch een guilty pleasure voor mij. Ze lezen erg makkelijk en je hebt ze zo uit.

In dit verhaal gaan we mee naar Londen in de decembermaand. Volop kerstsfeer dus! Maar hoofdpersoon Karlijn kan daar niet echt van genieten. Ze voelt zich bekeken. Haar vriend Sven ziet echter niks verdachts. Maar Karlijn weet wel zeker dat ze geen spoken ziet…

Twee verhaallijnen

Karlijn werkt in een TBS kliniek, ze heeft na haar scheiding een flinke burn-out gehad. Een zware tijd dus, maar ze leerde Sven kennen en ze is gelukkig met haar dochtertje. Sven verrast haar met een weekendje Londen. Karlijn gaat mee, maar eenmaal daar voelt ze zich niet helemaal veilig en al snel komt alles bovendrijven uit het verleden.

Een andere verhaallijn gaat over een eenzame man in een rommelig huis en een telescoop in de slaapkamer om de buren in de gaten te houden. Hij is nogal mopperig, maar hij doet zijn best.

Dezelfde bekende formule

Tja, ‘Stille nacht’ hanteert dezelfde formule die je ook kent uit eerdere boeken van Noortje Brink. Beetje na├»ef hoofdpersonage,, de vriend van de hoofdpersoon is vaak een grijnzend en schaapachtig type. En uiteindelijk komt de vrouw altijd in de problemen op een toeristische plek met een crimineel.

Maar goed, het las lekker weg. Ik vond de sfeerbeschrijvingen erg leuk en ik genoot ook wel van de omschrijving van de straatjes en de winkels in Londen. Qua spanning, tja, het was iets te vergezocht naar mijn mening en omdat de auteur in vrijwel al haar boeken dezelfde formule hanteert, had ik ook wel door hoe alles zou eindigen.

Toch blijf ik deze auteur wel graag oppakken, het is een soort fastfood onder de thrillers. En ja, op zijn tijd is dat wel lekker!