14 december 2021

Happiest Season

Happiest Season is een kerstfilm die momenteel te zien is op Netflix. Het is een romantische komedie met een rauw randje.

Abby wil graag haar vriendin met kerst ten huwelijk vragen, dus reist ze met Harper mee naar haar familie. Maar onderweg in de auto biecht Harper op dat haar familie niet weet dat ze lesbisch is. Dat is even schrikken, maar het wordt nog ingewikkelder: Abby moet doen alsof ze alleen maar een huisgenote is van Harper…

Af en toe pijnlijk

Het is af en toe pijnlijk om te zien hoe Abby wordt behandeld door Harper als ze eenmaal aangekomen zijn bij haar ouders. De vader van Harper is momenteel zeer strikt en perfectionistisch omdat hij dezer dagen gekozen kan worden als nieuwe burgemeester. De moeder van Harper is hierdoor heel erg nerveus en wil alles zo goed mogelijk regelen.

Abby krijgt een logeerkamertje in de kelder. Ze wordt vaak aan haar lot over gelaten en de familie weet nog steeds niet beter dat Harper op mannen valt. Abby voelt zich hierdoor eenzaam en een buitenbeentje. Ze denkt er zelfs over na om terug te keren naar huis.

Bekende namen

Kristen Stewart speelt de rol van Abby en zij draagt de film. De vader van Harper wordt gespeeld door Victor Garber, hij speelde ooit Mr. Andrews in Titanic. Alison Brie speelt Harper. Al snel krijg je het meest sympathie voor Abby. Ze is duidelijk teveel in dit gezin en je ziet duidelijk dat de situatie en het gedrag van Harper haar pijn doet.

Ook speelt prestatiedrang een rol in deze film. En bij deze familie zorgt deze prestatiedrang voor een borrelende kookpot die elk moment kan overkoken. Dit levert later een overdreven slapstick gevecht op, waarbij een schilderij het moet ontgelden.

Is het wel een romantische komedie?

Ik vond het meer een licht kerstdrama eerlijk gezegd, al zitten er zeker ook wat komische momentjes in en aan romantiek ontbreekt het uiteindelijk ook niet. Coming out speelt een grote rol. Maar ook de rol van de ouders is belangrijk in deze film. De gehele familie is alleen maar bezig met hoe ze overkomen op anderen, maar wat voelen ze echt?

Ik vond het een frisse en moderne kerstfilm.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: